Koller over Oranje: 'Altijd weer talentvolle spelers'

Reacties

Nederland fungeert zaterdag als laatste sparringpartner van Oostenrijk op weg naar het EK. Volgens bondscoach Marcel Koller kan zijn ploeg flink aan de bak.

Koller over Oranje: 'Altijd weer talentvolle spelers'

'Ik vind het zonde dat de Nederlanders er niet bij zijn, omdat ze een uitstekende ploeg hebben', zegt Koller in aanloop naar de oefeninterland in Wenen. 'Sommige topspelers zijn er dan wel niet bij, maar ze hanteren al jaren hetzelfde systeem en altijd zijn er weer jonge, talentvolle spelers bij. Ook nu zitten er enkele spelers met weinig interlandervaring in de selectie, die desondanks goed presteren. Daar hebben ze woensdag in Polen het bewijs voor geleverd.'

Nederland is daarom in zijn ogen ook een goede laatste sparringpartner voor Oostenrijk op weg naar het EK. 'Het zal een andere test worden dan tegen Malta. Er wordt nu alles van ons geëist', vergelijkt Koller de ontmoeting van zaterdag met het optreden van dinsdag (2-1 zege).

De bondscoach noemt concentratie als een van de aandachtspunten voor zijn ploeg. Met een betere focus moet er ook een einde komen aan de reeks van slapstick-goals, die Oostenrijk de laatste jaren incasseert. David Alaba was tegen Malta met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor een vervolg van die reeks. 'Dat moeten we zeker niet meer doen als we succesvol willen zijn op het EK', zei de Bayern München-middenvelder na zijn eigen doelpunt.

Zijn bondscoach wil ook bij zijn spelers tegen Nederland zien dat ze zich uit eigen beweging kunnen aanpassen als de situatie tijdens de wedstrijd daarom vraagt. 'Als we een goede wedstrijd kunnen spelen en vooruitgang boeken ten opzichte van onze laatste wedstrijd, dan zijn we op de goede weg', aldus Koller, die naar verwachting begint met de basisploeg zoals die ook op het EK aan de aftrap gaat komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.