VI Live: kijk terug op een enerverende voetbalavond

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: kijk terug op een enerverende voetbalavond

Hierbij is VI Live voor deze zondag ten einde.

22.45 uur: EINDSTAND NAPOLI - JUVENTUS 2-0 
Juventus weet weer hoe het voelt als verliezer van het veld te stappen. De afgelopen 22 speelronden won De Oude Dame twintig keer en speelde zij twee keer gelijk. In Napels velden José Callejón en voormalig PSV-aanvaller Dries Mertens het vonnis op de regerend landskampioen.

22.29 uur: GOAL NAPOLI – JUVENTUS 2-0
Dries Mertens scoort! Juventus' ongeslagen status hangt na 22 duels aan een zijden draadje.

21.35 uur: RUSTSTAND NAPOLI - JUVENTUS 1-0
Napoli leidt halverwege dankzij de treffer van José Callejón. Is Napoli in staat een einde te maken aan de indrukwekkende reeks van Juventus? De Oude Dame is namelijk al 22 (!) speelronden op rij zonder nederlaag.

21.26 uur: GOAL NAPOLI - JUVENTUS 1-0
José Callejón opent na 37 minuten de score in Stadio San Paolo! Op aangeven van Lorenzo Insigne verschalkt de ex-speler van Real Madrid op de rand van buitenspel de ervaren doelman Gianluigi Buffon.

20.45 uur: AFTRAP NAPOLI - JUVENTUS
Boekt Juventus in eigen huis tegen nummer drie Napoli zijn achtste opeenvolgende zege in de Serie A?

20.05 uur: EINDSTAND BRAGA - BENFICA 0-1
Benfica kende een prima generale repetitie voor het Europese thuisduel met AZ van donderdag. De Portugese topclub versloeg Braga dankzij een goal van Lima.

20.01 uur: EINDSTAND STANDARD LUIK – ANDERLECHT 1-0
De rol van Anderlecht in de Belgische titelrace lijkt definitief uitgespeeld. Standard slaat een gat van zeven punten met Paars-Wit in de play-offs. Mehdi Carcela maakte na achttien minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Ronnie Stam (Standard) en Bram Nuytinck (Anderlecht) begonnen in de basis. Demy de Zeeuw behoorde bij de gasten niet tot de selectie.

19.23 uur: EINDSTAND HANNOVER 96 - WERDER BREMEN 1-2
Mede dankzij een assist van Eljero Elia wint Werder Bremen bij Hannover 96. Het werd 1-2.

18.52 uur: EINDSTAND LIVERPOOL – TOTTENHAM HOTSPUR 4-0
Liverpool is de nieuwe koploper van de Premier League. The Reds wonnen kinderlijk eenvoudig van Tottenham Hotspur, dat in de eerste seizoenshelft al met 0-5 werd vernederd door de formatie van manager Brendan Rodgers.

18.33 uur: GOAL LIVERPOOL – TOTTENHAM HOTSPUR 4-0
En dat is vier! Luis Suarez claimt het doelpunt, maar de treffer komt toch echt op naam van Jordan Henderson.

18.21 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG – PEC ZWOLLE 1-1
ADO Den Haag en PEC Zwolle speelden zondagmiddag allerminst overtuigend. In de Hofstad kwamen beide ploegen, ondanks de spannende slotfase, niet verder dan een gelijkspel.

18.13 uur: GOAL LIVERPOOL – TOTTENHAM HOTSPUR 3-0
De punten zijn binnen voor Liverpool! Coutinho velt het vonnis over Tottenham met een geplaatste lage knal vanaf twintig meter. Een heerlijke goal.

17.47 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL – TOTTENHAM HOTSPUR 2-0
Liverpool zit op rozen tegen Tottenham Hotpur, dat vroeg op achterstand kwam door een eigen doelpunt van Younes Kaboul. Luis Suarez maakte met zijn 29ste competitiegoal van het seizoen de tweede van de wedstrijd.

17.33 uur: ADO DEN HAAG – PEC ZWOLLE
Kevin Begois blijft achter in de kleedkamers. De stand-in van PEC Zwolle-doelman Diederik Boer heeft een enkelblessure opgelopen en wordt vervangen door Leon ter Wielen.

17.25 uur: GOAL LIVERPOOL – TOTTENHAM HOTSPUR 2-0
Suarez! Daar is hij weer. De Uruguayaan maakt de 2-0 en schiet daarmee een clubrecord van Robbie Fowler aan flarden. Het is Suarez' 29ste competitiedoelpunt van dit seizoen; nog nooit maakte een speler van Liverpool in de Premier League zo veel doelpunten.

17.17 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG – PEC ZWOLLE 1-1
Roland Alberg bepaalt met zijn fraaie treffer de ruststand in Den Haag. Onder leiding van Henk Fraser verloor ADO nog niet. Lukt het bekerfinalist PEC na de rust wél de Hagenaars te kloppen?

17.14 uur: GOAL ADO DEN HAAG – PEC ZWOLLE 1-1
Roland Alberg maakt misschien wel het mooiste doelpunt van dit weekend! De aanvaller van ADO Den Haag verschalkt PEC-doelman Kevin Begois met een schitterend schot van grote afstand.  

17.01 uur: GOAL LIVERPOOL – TOTTENHAM HOTSPUR 1-0
Wat gebeurt hier!? Liverpool komt al in de tweede minuut op voorsprong door een onbeholpen eigen doelpunt van Younes Kaboul.

LANDGENOTEN: Na zijn invalbeurt tegen FC Kopenhagen (5-1 winst FC Midtjylland) mocht Tim Janssen op bezoek bij Randers FC voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen. De ex-speler van PSV, RKC en NEC opende na 24 minuten de score namens Midtjylland. Na de rust voerden Pione Sisto en Sylvester Igboun de score op tot 3-0. Jansen, die lange tijd kampte met een hernia, werd na ruim een uur naar de kant gehaald. FC Midtjylland is na 24 speelronden koploper in de Deense competitie.

17.00 uur: AFTRAP LIVERPOOL – TOTTENHAM HOTSPUR
De Premier League-topper van vandaag begint. Liverpool neemt de koppositie over van Chelsea indien het wint van Tottenham.
Opstelling Liverpool: Mignolet, Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan, Gerrard, Henderson, Coutinho, Sterling, Sturridge, Suarez.
Opstelling Tottenham: Lloris; Naughton, Kaboul, Vertonghen, Rose; Bentaleb, Sigurdsson; Lennon, Chadli, Eriksen; Soldado.

16.57 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Hellas Verona - Genoa 3-0
Lazio – Parma 3-2
Sampdoria – Fiorentina 0-0
Torino – Cagliari 2-1

16.52 uur: GOAL ADO DEN HAAG - PEC ZWOLLE 0-1
Maikel van der Werff is opnieuw trefzeker. Eerder deze week schoot hij PEC naar de bekerfinale en dit keer opent de centrale verdediger de score in Den Haag. Uit de hoekschop van Bart van Hintum kopt Van der Werff binnen.

16:35 uur: RUSTSTAND BORUSSSIA MÖNCHENGLADBACH – HAMBURGER SV 1-1

16.30 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG - PEC ZWOLLE
Opstelling ADO: Coutinho, Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Gehrt, Holla, Bakker, Schet, Van Duinen en Alberg.
Opstelling PEC: Begois, Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo, Drost, Saymak, Narsingh, Nijland en Fernandez.

16.30 uur: UITSLAGEN JUPILER LEAGUE
Willem II – Jong Ajax 7-1
Achilles '29 – Telstar 1-0
FC Den Bosch – FC Oss 3-0

16.23 uur: EINDSTAND RODA JC – RKC 0-1
Roda JC gaat in eigen huis ongelukkig onderuit tegen RKC, dat daarmee een grote stap zet in de strijd om lijfsbehoud.

16.22 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR – AZ 0-0
SC Cambuur en AZ maakten er een vermakelijk wedstrijd van, maar het ontbrak in Leeuwarden aan de kersen op de taart in de vorm doelpunten. Vooral de thuisploeg doet zichzelf tekort.

16.18 uur: EINDSTAND AJAX – FC TWENTE 3-0
FC Twente krijgt in Amsterdam een lesje omgaan met de kansen van Ajax, dat door de 3-0 zege een volgende stap zet op weg naar de vierde titel op rij.

15.57 uur: AJAX – FC TWENTE
Na bijna een jaar maakt Wout Brama zijn rentree in de hoofdmacht van FC Twente. De verdedigende middenvelder vervangt de aanvallend ingestelde Felipe Gutiérrez, terwijl ook spits Luc Castaignos naar de kant gaat ten faveure van Torgeir Børven.

15.51 uur: GOAL AJAX – FC TWENTE 3-0
Bojan Krkic mag dan niet overtuigend spelen, zijn bijdrage aan het succes tegen FC Twente is groot. Na aan de basis hebben gestaan van de 2-0 maakt de Spanjaard zelf de 3-0.

15.50 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Hellas Verona - Genoa 1-0
Lazio – Parma 1-1
Sampdoria – Fiorentina 0-0
Torino – Cagliari 1-0

15.44 uur: GOAL AJAX – FC TWENTE 2-0
Lasse Schöne verdubbelt tegen de verhouding in de marge voor Ajax. De Deen tikt van dichtbij de 2-0 binnen uit een breedtepassje van Ricardo van Rhijn, die in de diepte is gestuurd door Bojan Krkic.

15.30 uur: AFTRAP BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH  - HAMBURGER SV

15.18 uur: RUSTSTAND RODA JC – RKC 0-1
Het zit Roda JC vooralsnog niet mee in de degradatiekraker tegen RKC. De Limburgers helpen een aantal goede mogelijkheden om zeep en zien de gasten via Romeo Castelen wél toeslaan.

15.18 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - AZ 0-0
SC Cambuur en AZ staan nog droog. De Alkmaarse bezoekers hebben Roy Beerens geblesseerd zien uitvallen.

15.17 uur: RUSTSTAND FULHAM – EVERTON 0-0

15.16 uur: RUSTSTAND AJAX – FC TWENTE 1-0
FC Twente krijgt wel de kansen, maar staat bij rust met 1-0 achter tegen Ajax. Stefano Denswil doet wat de Enschedese aanvallers nalaten: scoren.  

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Hellas Verona - Genoa
Lazio – Parma
Sampdoria – Fiorentina
Torino – Cagliari

14.58 uur: GOAL AJAX – FC TWENTE 1-0
Ajax komt op voorsprong tegen FC Twente via Stefano Denswil. De verdediger kopt knap raak na een vrije trap van Lasse Schöne en heeft nu ook gescoord in de Eredivisie, wat hij al eerder deed in de Champions League en de Jupiler League (Jong Ajax).

14.51 uur: GOAL RODA JC – RKC 0-1
Romeo Castelen schiet knap tegendraads in op aangeven van Jean-David Beauguel. RKC dus aan de leiding in Kerkrade.

14.46 uur: AJAX- FC TWENTE
Na een redelijk tam begin brandt de strijd los in Amsterdam. Een minuut na een grote kans voor FC Twente met Felipe Gutiérrez in hoofdrol strandt Ricardo Kisnha aan andere kant op doelman Nick Marsman.

14.30 uur: AFTRAP AJAX - FC TWENTE
De topper in Amsterdam is begonnen met FC Twente, dat de bal in beweging brengt.

14.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR – AZ
Denni Avdic is bij AZ de vervanger van Aron Jóhannsson, die de afgelopen week zowel tegen PEC Zwolle als tegen Ajax een strafschop miste.
De opstellingen:
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; El Makrini, Ritzmaier, Van Moorsel; Manu, Barto, Lukoki
AZ: Esteban; Johansson, Viergever, Gouweleeuw, Poulsen; Elm, Ortiz, Gudelj; Berghuis, Avdic, Beerens

14.30 uur: AFTRAP RODA JC- RKC WAALWIJK
In het degradatieduel in Kerkrade vechten Roda JC en RKC Waalwijk voor cruciale punten in de strijd om handhaving. Beide ploegen staan onder de rode streep.
Opstellingen:
Roda JC: Kurto; Dijkhuizen, Letschert, Ramos, Van Peppen; Sutchuin Djoum, Kali, Donald, Fledderus; Hupperts, Powel
RKC Waalwijk: Van Dijk; Apau, Van Hoevelen, Prince, Amieux; Jungschläger, Sno, Braber, Anderson, Castelen, Beauguel

14.30 uur: AFTRAP FULHAM – EVERTON
Maarten Stekelenburg zit opnieuw op de reservebank bij Fulham, waar John Heitinga in het centrum van de defensie staat tegen zijn vorige club.

14.24 uur: EINDSTAND SASSUOLO – AS ROMA 0-2
AS Roma wint bij Sassuolo, dankzij doelpunten van Mattio Destro en Michel Bastos.

14.21 uur: EINDSTAND FC DEN BOSCH - FC OSS 3-0

14.18 uur: EINDSTAND FEYENOORD – GO AHEAD EAGLES 5-0
Feyenoord doet goede zaken met de eclatante overwinning op Go Ahead Eagles en staat tweede in de Eredivisie.

14.14 uur: GOAL FEYENOORD – GO AHEAD EAGLES 5-0
Miquel Nelom, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Terence Kongolo, helpt Feyenoord aan zijn grootste zege van dit seizoen.

14.03 uur: GOAL FEYENOORD – GO AHEAD EAGLES 4-0
Mitchell Te Vrede kan weer lachen. De spits prikt de bal na een voorzet van Daryl Janmaat achter doelman Stephan Andersen.

13.49 uur: GOAL FEYENOORD – GO AHEAD EAGLES 3-0
Prima aanval brengt Feyenoord op een grotere voorsprong. Jean-Paul Boëtius tikt van dichtbij de 3-0 binnen na een voorzet van Lex Immers.

13.36 uur: GOAL FEYENOORD- GO AHEAD EAGLES 2-0
Na een afgemeten voorzet van Ruben Schaken vergroot Tonny Vilhena met een rake en harde kopbal de voorsprong van Feyenoord.

13.33 uur: OPSTELLINGEN AJAX-FC TWENTE
Ajax-trainer Frank de Boer opteert voor Bojan Krkic als spits tegen FC Twente, met Ricardo Kishna als linksbuiten. Voor de aangeslagen Niklas Moisander komt Stefano Denswil. De geschorste FC Twente-backs Roberto Rosales en Dico Koppers worden vervangen door Cuco Martina en Robbert Schilder.

Opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Bojan, Kishna
FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Gutiérrez, Ebecilio, Tadic; Promes, Castaignos en Mokhtar

13.19 uur: RUSTSTAND SASSUOLO – AS ROMA 0-1
AS Roma leidt halverwege met 0-1 bij Sassuolo, dankzij een doelpunt van Mattio Destro.

13.15 uur: RUSTSTAND FEYENOORD- GO AHEAD EAGLES 1-0
Feyenoord staat bij rust met 1-0 voor dankij een goal van Lex Immers, maar overtuigt niet. Met wat meer geluk had Go Ahead Eagles in De Kuip op 1-1 gestaan. 

12.49 uur: FEYENOORD - GO AHEAD EAGLES
Feyenoord ontsnapt aan de gelijkmaker. Buiten bereik van doelman Erwin Mulder belandt de bal na een vrije trap van Jop van der Linden tegen de paal.

12.46 uur: GOAL SASSUOLO – AS ROMA 0-1
Mattia Destro schiet de openingstreffer tegen de touwen.

12.42 uur: GOAL FEYENOORD- GO AHEAD EAGLES 1-0
Jean-Paul Boëtius onderschept de bal in de opbouw van Go Ahead Eagles en Lex Immers mag vervolgens opstomen. De middenvelder schiet van buiten het strafschopgebied raak met een schuiver.

12.31 uur: AFTRAP SASSUOLO – AS ROMA

12.30 uur: AFTRAP FEYENOORD – GO AHEAD EAGLES
Feyenoord gaat op zoek naar revanche tegen Go Ahead Eagles, dat op eigen veld de Rotterdammers op 2-2 hield. Voor de thuisclub lonkt de tweede plaats, terwijl de Deventer gasten een zege goed kunnen gebruiken in hun strijd tegen degradatie.

11.50 uur: FEYENOORD- GO AHEAD EAGLES
Bruno Martin Indi keert zoals verwacht terug in de basis van Feyenoord als vervanger van de geblesseerde Joris Mathijsen. In vergelijking met het duel met SC Heerenveen maakt  Ruud Vormer plaats voor Tonny Vilhena in het duel met Go Ahead Eagles, aftrap 12.30 uur.

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede en Boëtius
Go Ahead Eagles: Andersen; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Türüc, Rijsdijk; Antonia, Falkenburg, Houtkoop.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.