VI Live: Depay en De Jong scoren kort na elkaar

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de return van PSV op bezoek bij Sankt Pölten in de derde voorronde van de Europa League op de voet volgt. Vorige week wonnen de Eindhovenaren thuis met 1-0.

VI Live: Depay en De Jong scoren kort na elkaar

20.48 uur: PSV NAAR PLAY-OFFS
Het is afgelopen. PSV wint met 3-2 bij Sankt Pölten, maar overtuigt opnieuw niet. Desondanks zijn de Eindhovenaren nu van de partij tijdens de play-offs van de Europa League.

20.45 uur: KERSCHBAUMER MAAKT 2-3
Spannend zal het niet meer worden, maar Konstantin Kerschbaumer maakt er nog 2-3 van.

20.35 uur: VLOET VERVANGT RITZMAIER
De laatste wissel bij PSV: de Oostenrijker Marcel Ritzmaier wordt vervangen door Rai Vloet.

20.28 uur: ARIAS BINNEN DE LIJNEN
Ook Santiago Arias maakt zijn eerste minuten namens PSV dit seizoen. De rechtsback, die met Colombia tot de kwartfinale reikte van het WK, vervangt Jürgen Locadia.

20.25 uur: DE JONG MAAKT 1-3
Na een mislukte halve omhaal van Memphis Depay komt de bal terecht bij Luuk de Jong, die van dichtbij zijn tweede doelpunt in het PSV-shirt maakt.

20.23 uur: DEPAY METEEN TREFZEKER
Invaller Memphis Depay zet de Eindhovenaren op aangeven van Jürgen Locadia opnieuw op voorsprong tegen Sankt Pölten.

20.16 uur: DEPAY VALT IN
Memphis Depay komt als vervanger van Luciano Narsingh binnen de lijnen.

20.15 uur: MAHER VOORKOMT 2-1
Sank Pölten is vier minuten na de gelijkmaker via Martin Grasegger dicht bij een tweede treffer, maar na een hoekschop rect Adam Maher op de lijn.

20.11 uur: SANKT PÖLTEN MAAKT GELIJK
Van zo'n dertig meter zorgt Daniel Segovia voor de 1-1. Jeroen Zoet gaat niet vrijuit.

20.09 uur: DEPAY LOOPT ZICH WARM
Memphis Depay is begonnen aan zijn warming-up. De eerste speelminuten dit seizoen lonken voor de aanvaller, die tijdens het WK twee keer scoorde voor Nederland.

20.00 uur: PSV TRAPT AF
De tweede helft van het duel tussen Sankt Pölten en PSV is begonnen.

19.45 uur: PSV OP ROZEN
PSV leidt halverwege in Oostenrijk en staat daardoor met één been in de play-offs van de Europa League. Sankt Pölten moet namelijk drie keer scoren om de derde voorronde te overleven.

19.32 uur: SLORDIGHEIDJE BRUMA
Jeffrey Bruma kopt de bal terug op doelman Jeroen Zoet, maar Daniel Segovia reageert alert en probeert het met een halve omhaal. De bal gaat echter ruim naast.

19.27 uur: LOCADIA MAAKT 0-1
Daar is de bevrijdende treffer voor PSV. Jürgen Locadia opent de score namens de bezoekers, die nu weten dat Sankt Pölten drie keer moet scoren om hen uit te schakelen.

19.25 uur: NARSINGH MIST
Nu meldt ook PSV zich. Luciano Narsingh krijgt echter een voorzet van Luuk de Jong op zijn rechterknie, waardoor de bal over de achterlijn rolt.

19.24 uur: VRIJE TRAP OVER
Marcel Holzmann schiet een vrije trap net over. Beide clubs houden elkaar in balans, maar Sankt Pölten is iets gevaarlijker.

19.11 uur: KERSCHBAUMER SCHIET NAAST
Het eerste serieuze gevaar komt van Sankt Pölten. Konstantin Kerschbaumer schudt Adam Maher van zich af en schiet van zo'n twintig meter ruim een meter naast.

19.01 uur: AFGEKEURD DOELPUNT
Al snel ligt de bal in het net achter PSV-doelman Jeroen Zoet, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

19.00 uur: SANKT PÖLTEN TRAPT AF
Sankt Pölten en PSV zijn in de NV Arena begonnen aan de return in de derde voorronde van de Europa League. Het stadion, dat achtduizend plaatsen telt, is voor het eerst sinds de opening in 2012 uitverkocht. Overigens ging het bij de aftrap al mis voor de thuisclub, die de bal niet - zoals in de regels staat - vooruit speelde.

18.45 uur: PSV AL BIJNA 33 JAAR ONGESLAGEN
Sinds de 1-0 nederlaag op bezoek bij Rapid Wien op 21 oktober 1981 heeft PSV al zes duels op rij met een Oostenrijke tegenstander niet verloren.

18.30 uur: PSV JAAGT OP DERDE ZEGE
De Eindhovenaren wonnen vorige week zonder het drietal met 1-0. Luuk de Jong, die werd overgenomen van Borussia Mönchengladbach, maakte toen het enige doelpunt van de wedstrijd. In de voorbereiding troffen beide teams elkaar ook al in Oostenrijk. Ook toen won PSV, dankzij een treffer van Oscar Hiljemark.

18.15 uur: RIEGLER VERVANGT KOSTNER
Aan de kant van Sankt Pölten staat er een andere keeper op doel dan tijdens de heenwedstrijd: Christoph Riegler speelt in plaats van Patrick Kostner. Ook Bernhard Fucik heeft zijn basisplaats verloren; Gary Noël vervangt hem.

Opstelling Sankt Pölten: Riegler; Grasegger, Huber, Wisio; Stec, Hofbauer, Parada, Kerschbaumer, Holzmann, Noel; Segovia.

18.00 uur: GEEN WIJZIGINGEN BIJ PSV
Phillip Cocu heeft geen wijzigingen aangebracht in zijn basisformatie voor de return tegen Sankt Pölten. De trainer van PSV treedt met dezelfde elf spelers aan als tijdens de gewonnen thuiswedstrijd. Dat betekent dat de WK-gangers Santiago Arias, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in Oostenrijk op de bank beginnen.

Opstelling PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Hendrix, Tamata; Hiljemark, Maher, Ritzmaier; Narsingh, De Jong, Locadia.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de overige wedstrijden in de derde voorronde van de Europa League kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.