VI Live: de hoogtepunten van de halve finales in de EL

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt. Vanavond uiteraard aandacht voor de heenduels in de halve finale van de Europa League.

VI Live: de hoogtepunten van de halve finales in de EL

Daarmee komt de VI Live tot een einde. Lees hieronder terug hoe Dnjepr Dnjepropetrovsk en Sevilla doordrongen tot de finale van de Europa League.

22.59 uur: EINDSTAND DNJEPR DNJEPROPETROVSK – NAPOLI 1-0
Dnjepr Dnjepropetrovsk heeft het geflikt. Dankzij een 1-0 zege plaatst het zich voor de Europa League-finale. Op 27 mei is het de tegenstander van Sevilla in Warschau.

22.55 uur: MATHEUS LAT
Daar was bijna de beslissende goal van Dnjepr Dnjepropetrovsk, maar Matheus raakt de lat.

22.54 uur: VIJF MINUTEN EXTRA TIJD
Napoli krijgt nog vijf minuten om een uitschakeling tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk af te wenden. De thuisploeg is vooralsnog gevaarlijker dan Napoli in de slotfase.

22.53 uur: EINDSTAND FIORENTINA – SEVILLA 0-2
Sevilla plaatst zich op overtuigende wijze voor de finale van de Europa League. Over twee wedstrijden is de titelverdediger met 5-0 te sterk voor Fiorentina.

22.40 uur: DNJEPR ONTSNAPT
Daar was bijna de 1-1 van Napoli. Het is Douglas die na een corner van de bezoekers de bal wegkopt uit de doelmond en zo een tegentreffer voorkomt.

22.27 uur: ILICIC MIST STRAFSCHOP
Fiorentina lijkt de eer te kunnen redden tegen Sevilla als David Pizarro een strafschop krijgt. Maar Josip Ilicic weet zich geen raad met het buitenkansje en schiet huizenhoog over.

22.24 uur: INVALBEURT MERTENS
Napoli-coach Rafael Benítez grijpt direct na de tegentreffer in en brengt Dries Mertens het veld in voor Lorenzo Insigne. De voormalig aanvaller van PSV en FC Utrecht moet het tij zien te keren voor de Italiaanse formatie. Als Napoli één keer scoort, dan gaan we verlengen in Kiev.

22.21 uur: GOAL SELEZNYOV
Ongelofelijk maar waar. Dnjepr Dnjepropetrovsk komt op voorsprong tegen Napoli. Sterspeler Yevhen Konopyanka breekt door op de linkerflank en levert een panklare voorzet af op Yevhen Seleznyov, die raak kopt: 1-0.

21.52 uur: RUSTSTAND DNJEPR DNJEPROPETROVSK – NAPOLI 0-0
Dnjepr Dnjepropetrovsk slaagt er opnieuw in het spel van Napoli te frustreren. De Oekraïners zijn daardoor nog maar 45 minuten verwijderd van de Europa League-finale in Warschau. Is een stunt in de maak?

21.51 uur: RUSTSTAND FIORENTINA – SEVILLA 0-2
Sevilla kan zich vast op gaan maken voor de Europa League-finale op 27 mei. Fiorentina moet namelijk in een helft zes keer scoren om door te gaan en dat gaat de formatie van trainer Vincenzo Montella niet lukken.

21.33 uur: SEVILLA VERDUBBELT MARGE
Sevilla gaat zich in stijl kwalificeren voor de finale, want Daniel Carrico duwt nu de 0-2 binnen in Florence.

21.27 uur: DOELPUNT SEVILLA
Carlos Bacca zet Sevilla op voorsprong bij Fiorentina (0-1), dat nu minimaal vijf keer moet scoren om de finale te bereiken.

21.05 uur: AFTRAP DNJEPR DNJEPROPETROVSK – NAPOLI
Dnjepr Dnjepropetrovsk kreeg in de laatste vier thuiswedstrijden in Europees verband geen enkel tegendoelpunt. Dat is vandaag tegen Napoli voldoende om de finale van de Europa League te halen. Kunnen de Oekraïners dat kunstje opnieuw flikken?

21.05 uur: AFTRAP FIORENTINA – SEVILLA
Sevilla's Grzegorz Krychowiak is de enige Pool die dit seizoen nog kans maakt om van de partij te zijn in de finale in Warschau. Hij verdedigt met zijn elftal een 3-0 voorsprong uit het heenduel.

20.45 uur: VALENCIA VOORBEELD VOOR FIORENTINA
Dat een 3-0 achterstand goedmaken niet helemaal onmogelijk is, bewees Valencia vorig seizoen. De Spanjaarden verloren destijds de heenwedstrijd tegen FC Basel met 3-0, maar bereikten met een klinkende 5-0 overwinning na extra tijd alsnog de kwartfinale van de Europa League. Tegen datzelfde Valencia gaf Sevilla ook bijna een ruime voorsprong weg. In de halve finale wonnen de Andalusiërs thuis met 2-0, maar kwam het uit met 3-0 achter. Een laat doelpunt van Stéphane Mbia redde uiteindelijk het finaleticket voor Sevilla, dat het toernooi won.

20.30 uur: OPSTELLINGEN FIORENTINA - SEVILLA
Fiorentina-trainer Vincenzo Montella treedt in de thuiswedstrijd tegen Sevilla, waarin hij een 3-0 achterstand uit de heenwedstrijd goed moet maken, aan zonder spits Mario Gómez. Met Josip Ilicic kiest hij voor een valse nummer negen.

De opstellingen
Fiorentina: Neto; Alonso, Basanta, Gonzalo Rodríguez, Savic; Borja Valero, Pizarro, Mati Fernández; Salah, Ilicic, Joaquín.
Sevilla: Rico; Coke, Daniel Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas; Mbia, Krychowiak; Aleix Vidal, Banega, Vitolo; Bacca.

20.15 uur: OPSTELLINGEN DNJEPR DNJEPROPETROVSK – NAPOLI
Nog zonder de geblesseerde Jonathan De Guzman treedt Napoli in Kiev aan tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat in de achtste finale Ajax uitschakelde. Dries Mertens begint bij de thuisclub op de bank, net als de gepasseerde Marek Hamsik.

De opstellingen
Napoli: Andujar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; David López, Inler; Callejón, Gabbiadini, Insigne; Higuaín.
Dnjepr Dnjepropetrovsk: Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Leo Matos; Kankava, Fedorchuk; Luchkevych, Rotan, Konoplyanka; Seleznyov.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.