VI Live: de dag van Atlético, Robben en Oranje

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: de dag van Atlético, Robben en Oranje

Hierbij is de VI Live voor zaterdag ten einde

22.33 uur: EINDSTAND BORUSSIA DORTMUND - BAYERN MÜNCHEN 0-2
De dubbel is een feit voor Bayern. Na de titel is ook de beker een prooi voor de Beierse formatie, die mede dankzij Arjen Robben Borussia Dortmund na verlengingen op de knieën krijgt.

22.31 uur: GOAL BORUSSIA DORTMUND - BAYERN MÜNCHEN 0-2
Thomas Müller maakt in Berlijn een einde aan de onzekerheid. In de blessuretijd van de tweede verlenging deelt hij Borussia Dortmund de genadeklap uit.

22.25 uur: EINDSTAND NEDERLAND - ECUADOR 1-1
Oranje begint de WK-voorbereiding met een gelijkspel. Daardoor is bondscoach Louis van Gaal na de remises tegen Japan (2-2) Colombia (0-0), en de 2-0 verliespartij bij Frankrijk al vier duels zonder zege. Bovendien is het de vraag of Van Gaal blij is met de uitvoering van het 5-3-2-systeem?

22.15 uur: GOAL BORUSSIA DORTMUND - BAYERN MÜNCHEN 0-1
De defensie van Borussia Dortmund is niet helemaal wakker na ruim honderd minuten. Arjen Robben maakt dankbaar gebruik en is hard op weg de matchwinner te worden in Berlijn. Gaat de Nederlander zijn club weer een prijs bezorgen?

22.11 uur: NEDERLAND - ECUADOR
Klaas-Jan Huntelaar krijgt als vervanger van Robin van Persie ook nog even speeltijd. De aanvoerdersband gaat naar Stefan de Vrij.

22.05 uur: NEDERLAND - ECUADOR
De voorbereidende actie van Mempis Depay is fraai, maar Patrick van Aanholt kan het hakje geen passend vervolg geven. De inzet van de Vitesse-back is te slap.

21.50 uur: BORUSSIA DORTMUND - BAYERN MÜNCHEN 0-0
Het wordt verlengen in de Duitse bekerfinale. Arjen Robben staat nog steeds op het veld, maar heeft de ban nog niet kunnen breken.

21.49 uur: NEDERLAND - ECUADOR
Het zit Ecuador niet mee. De vervanger van Felipe Caicedo, Armando Wila, verlaat óók op een brancard het veld. Ondertussen blijft Oranje drukken en op zoek gaan naar de 2-1.

De treurige aftocht van Felipe Caicedo. Later zou ook zijn vervanger hem volgen.
De treurige aftocht van Felipe Caicedo. Later zou ook zijn vervanger hem volgen.

21.37 uur: NEDERLAND - ECUADOR
Bondscoach Louis van Gaal heeft drie wijzigingen doorgevoerd in de rust. Patrick van Aanholt vervangt debutant Terence Kongolo, de gehavende Daryl Janmaat is gewisseld voor Paul Verhaegh en Jordy Clasie is afgelost door Jonathan De Guzman.

21.25. uur: GOAL PARIS SAINT-GERMAIN - MONTPELLIER 2-0
Zlatan Ibrahimovic gaat niet naar het WK, maar doet wel van zich spreken. Hij maakt bij de 2-0 zijn 26ste goal van het seizoen voor de Franse landskampioen.

21.21 uur: BORUSSIA DORTMUND - BAYERN MÜNCHEN
Daar komt Bayern goed weg. Mats Hummels lijkt te scoren. De inzet van de Duitser, die wel buitenspel staat, lijkt wel degelijk over de doellijn. Maar er wordt toch doorgespeeld. Hier gaat nog over nagepraat worden.

Daley Blind in actie tijdens de eerste helft.
Daley Blind in actie tijdens de eerste helft.

21.20 uur: RUSTSTAND NEDERLAND - ECUADOR 1-1
Direct na de blessure van Janmaat wordt er afgefloten voor rust. Nederland heeft de vroeg opgelopen schade gerepareerd, maar heeft nog wel moeite met het stugge Ecuador.

21.19 uur: NEDERLAND - ECUADOR
Daryl Janmaat krijgt een flinke tik op zijn rechterenkel. Oscar Bagui raakt de Feyenoord-rechtsback, die in woord en gebaar laat blijken flink last te hebben. Paul Verhaegh wordt de dug-out uitgestuurd en gaat na rust wellicht invallen.

21.16 uur: NEDERLAND - ECUADOR
Opnieuw is Nederland dicht bij een goal. En opnieuw was Memphis Depay gevaarlijk. De PSV-aanvaller ziet zijn inzet over de lat heen scheren.

21.10 uur: GOAL NEDERLAND - ECUADOR 1-1
Wat een goal! Jordy Clasie vindt met een schitterende pass Robin van Persie. De Oranje-aanvoerder neemt de bal op de borst aan en ramt binnen. De bal heeft de grond niet eens geraakt. De heerlijke volley is de 42ste interlandgoal voor de aanvoerder van het Nederlands elftal.

21.07 uur: NEDERLAND - ECUADOR
Bij Ecuador is er ook schade. Felipe Caicedo wordt met een brancard van het veld gedragen. Is de sleutelspeler van de Zuid-Amerikanen een vraagteken voor het WK?

21.00 uur: NEDERLAND - ECUADOR
Debutant Terence Kongolo krijgt een flinke beuk op zijn ribbenkast van Antonio Valencia. De middenvelder van Manchester United krijgt een gele kaart. De Feyenoord-verdediger moet wel even opgelapt worden.

20.48 uur: RUSTSTAND BORUSSIA DORTMUND -BAYERN MÜNCHEN 0-0
Er is nog niet gescoord in de Duitse bekerfinale! Wel moest Bayern al snel verder zonder de geblesseerd uitgevallen Philipp Lahm, die werd vervangen door Franck Ribéry. De Duitser kampt met klachten aan zijn linkervoet.

20.44 uur: NEDERLAND - ECUADOR
Met een knappe beweging verschaft Memphis Depay zich de ruimte om richting goal te gaan, maar zijn gekraakte schot verdwijnt boven de met pet keepende Maximo Banguera en over het doel van Ecuador.

20.40: GOAL NEDERLAND - ECUADOR 0-1
Een steekbal van Felipe Caicedo bereikt Jefferson Montero, die uit de rug van Joël Veltman is weggeslopen. Jasper Cillessen kan niet voorkomen dat Montero de 0-1 binnenschuift.

20.35 uur: NEDERLAND - ECUADOR
Na enkele minuten moet Jordy Clasie al aan de kant. Hij krijgt een tik tegen het hoofd van Joao Rojas, maar kan na een korte behandeling weer terugkeren.

20.33 uur: EINDSTAND ARSENAL - HULL CITY 3-2
Arsenal pakt weer eens een prijs! De eerste sinds de FA Cup van 2005. Na verlenging is Hull City verslagen. Oftewel: de specialist in falen, zoals Arsène Wenger genoemd werd door Chelsea-manager José Mourinho, heeft weer een trofee binnengesleept. En Chelsea wint dit seizoen niks...

De basiself van Oranje
De basiself van Oranje

20.30 uur: AFTRAP NEDERLAND - ECUADOR
De volksliederen hebben geklonken. Oranje begint aan het eerste duel van de WK-voorbereiding in een 5-3-2-systeem. Als het experiment goed uitpakt, zou het ook wel eens het systeem op het WK kunnen gaan worden.

20.20 uur: GOAL ARSENAL – HULL CITY 3-2
Arsenal heeft dan eindelijk de derde treffer op het scorebord van Wembley. Aaron Ramsey zet het dappere maar moegestreden Hull in de tweede verlenging op achterstand. De FA Cup lonkt voor de Londenaren.

20.00 uur: AFTRAP BORUSSIA DORTMUND - BAYERN MÜNCHEN
Ook de Duitse bekerfinale is begonnen.

19.59 uur: EINDSTAND GALATASARAY - ERCIYESSPOR 2-1
Wesley Sneijder gaat met Galatasaray naar de Champions League. De tweede plek, achter kampioen Fenerbahçe, geeft daar recht op omdat de landskampioen niet mag uitkomen in Europa vanwege een straf.

19.53 uur: EINDSTAND BARCELONA – ATLÉTICO MADRID 1-1
Atlético Madrid is kampioen!!! Na achttien jaar, in 1996, kronen de Madrilenen zich weer tot beste van Spanje. De manier waarop is geweldig. De ploeg overleeft het vroege uitvallen van Diego Costa en Arda Turan. Dat is typerend voor de ploeg van Diego Simeone, die op 24 mei ook nog de Champions League-finale kan winnen. Dan is Real Madrid de tegenstander. De vraagt lijkt of Costa, Turan en Cristiano Ronaldo bij Real die eindstrijd gaan halen.

19.53 uur: EINDSTAND ARSENAL – HULL CITY 2-2
We gaan verlengen op Wembley. Arsenal heeft een 2-0 achterstand gerepareerd en heeft nog uitzicht op de eerste prijs sinds 2005. Ook toen werd de FA Cup veroverd.

19.50 uur: BARCELONA – ATLÉTICO MADRID
De extra tijd loopt... Atlético is nog enkele tellen van de titel verwijderd.

19.45 uur: GOAL GALATASARAY - ERCIYESSPOR 2-1
Wordt het toch nog spannend? Kader Mangane zorgt voor de aansluitingstreffer.

19.40 uur: GOAL GALATASARAY - ERCIYESSPOR 2-0
Wedstrijd gespeeld. Umut Bulut zorgt voor 2-0.

19.30 uur: BORUSSIA DORTMUND - BAYERN MÜNCHEN
De opstellingen van de Duitse bekerfinale zijn binnen. Arjen Robben speelt in tegenstelling tot Franck Ribéry (die wel op de bank zit) en Bastian Schweinsteiger wel. Dat geldt ook voor Pierre Hojbjerg. De achttienjarige Deen staat op het middenveld van trainer Josep Guardiola.
Bij Dortmund start Robert Lewandowski in de basis. Het is zijn laatste duel voor Dortmund. Volgend jaar stapt hij over naar... Bayern...
De opstellingen:
Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer ; Jojic, Sahin; Mkhitaryan, Reus, Grosskreutz;  Lewandowski
Bayern München: Neuer; Rafinha, Dante, Boateng, Lahm; Kroos, Martínez, Hojbjerg; Robben, Götze,  Müller.  

19.29 uur: ARSENAL – HULL CITY 2-2
Laurent Koscielny zet Arsenal op 2-2. Op twee meter van het vijandelijke doel valt de bal na een corner voor zijn voeten. Uit de draai frommelt de Fransman de bal in het doel. Daarbij wordt hij wel flink geraakt door Allan McGregor, de doelman.

19.24 uur: BARCELONA – ATLÉTICO MADRID
Even lijkt Lionel Messi Barcelona op voorsprong te zetten. Maar de goal vindt geen doorgang vanwege buitenspel. Uit de herhaling blijkt die beslissing te kloppen. Al is het op het randje. De spanning neemt toe. Barcelona gaat drukken.

19.22 uur: BARCELONA – ATLÉTICO MADRID
Neymar valt in. Hij vervangt Pedro. Gaat de veelbesproken Braziliaan de beslissing brengen?

19.13 uur: BARCELONA – ATLÉTICO MADRID
Het is wel duidelijk dat er wat op het spel staat zeg. Wat een enorme veldslag! Nu ligt Sergio Busquets weer op de grond. Ook hij kan niet verder en moet gewisseld worden. Duidelijk is in ieder geval dat de twee ploegen het uiterste vergen van elkaar. Is dat goed voor Oranje? Op 13 juni opent de ploeg van bondscoach Louis van Gaal immers tegen Spanje.

19.10 uur: GOAL GALATASARAY - ERCIYESSPOR 1-0
Burak Yilmaz opent op aangeven van Wesley Sneijder de score! Galatasaray stevent af op directe kwalificatie voor de Champions League en Sneijder is in WK-vorm.

19.09 uur: GOAL BARCELONA – ATLÉTICO MADRID 1-1
De Uruguayaan Diego Godín maakt misschien wel zijn belangrijkste goal ooit! Hij kopt raak uit een corner. De hoekschop is van Gabi. Nu stevent Atlético dus weer op het kampioenschap af. De vechtmachine van trainer Diego Simeone richt zich weer eens op. Nu is het zaak de 1-1 vast te houden. Of staat er bij Barcelona weer iemand op? Lionel Messi?

19.06 uur: BARCELONA – ATLÉTICO MADRID
We gaan weer verder in Camp Nou! En binnen een minuut is het al bijna gelijk. David Villa, voormalig aanvaller van Barcelona, knalt de bal tegen de paal!

18.50 uur: RUSTSTAND BARCELONA – ATLÉTICO MADRID 1-0
Barcelona stevent dankzij een rake knal van Alexis Sánchez af op de landstitel, terwijl Atlético Madrid lijkt te leven in een nachtmerrie. De bezoekers staan op achterstand en zagen Diego Costa en Arda Turan geblesseerd uitvallen.

18.48 uur: RUSTSTAND ARSENAL – HULL CITY 1-2
Arsenal dreigt de bekerfinale tegen Hull City te verliezen. Hull stond binnen acht minuten op een 2-0 voorsprong, dankzij James Chester en Curtis Davies. Met een schitterende vrije trap zorgde Santi Cazorla voor hoop bij Arsenal.

18.35 uur: GOAL BARCELONA - ATLÉTICO MADRID 1-0
Opeens is het raak! Lionel Messi laat de bal met zijn borst vallen voor Alexis Sánchez en de Chileen knalt de bal uit een moeilijke hoek keihard binnen. Zelfs Thibaut Courtois heeft geen antwoord op deze kanonskogel van Sánchez. Bij deze stand is Barcelona kampioen van Spanje. Bekijk hier de goal.

18.22 uur: BARCELONA - ATLÉTICO MADRID
Niet te geloven! Nu geeft ook Arda Turan aan bij Atlético Madrid niet verder te kunnen. Na een bodycheck van Cesc Fabregas heeft de Turk te veel last om door te kunnen spelen. Langs de kant kan trainer Diego Simeone het niet geloven: we zijn 21 minuten bezig en Atlético is al twee spelers aan blessures kwijt. Het zou het eventuele overeind blijven wel heroïsch maken! Ook tranen bij Arda Turan: beesten van mannen geroerd tot tranen. Dit verdient Atlético Madrid niet.

18.16 uur: ARSENAL - HULL CITY 1-2
Wow! Wat een vrije trap. Santi Cazorla schiet de aansluitingstreffer namens Arsenal binnen. Arsenal-manager Arsène Wenger mag weer hopen!

18.15 uur: BARCELONA - ATLÉTICO MADRID
Wat een drama voor Diego Costa! Hij was maar net hersteld van zijn hamstringblessure, maar dat blijkt niet waar. Bij een van zijn eerste sprintjes schiet het erin. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan de Champions League-finale van 24 mei moet missen. En misschien wel het WK. Eenmaal in de dug-out bedekt de spits zijn tranen met een trainingsshirt. Hij lijkt het te beseffen: een CL-finale en een WK weg?

18.11 uur: ARSENAL - HULL CITY
Daar is het al bijna 0-3. Nota bene Alex Bruce, de zoon van manager Steve Bruce, is dicht bij een treffer. Kieran Gibbs kan zijn kopbal van de lijn halen. Ook opmerkelijk: met James Chester en Curtis Davies hebben nu twee centrale verdedigers gescoord voor Hull. Bruce was bijna de derde.

18.06 uur: ARSENAL - HULL CITY 0-2
Wat gebeurt hier?! Arsenal staat al met 0-2 achter. Curtis Davies schiet een rebound binnen! Davies was er als de kippen bij toen een bal van de paal terugsprong. Kunnen Arsène Wenger en Arsenal de eerste prijs sinds 2005 nu al vergeten?

18.02 uur: ARSENAL - HULL CITY 0-1
Daar is het al 0-1 voor Hull! James Chester ziet de bal na drie minuten voor zijn voeten vallen. Na zijn toucheren valt de bal bij de binnenkant van de paal binnen. Kieran Gibbs vergeet buitenspel op te heffen en krijgt daar de rekening voor gepresenteerd. Een dramatisch begin voor Arsenal en Arsène Wenger.

18.00 uur: AFTRAP ARSENAL - HULL CITY
Arsenal jaagt op zijn eerste prijs in bijna negen jaar in de FA Cup-finale tegen Hull City.

18.00 uur: AFTRAP BARCELONA – ATLÉTICO MADRID
De titelstrijd in de Primera División begint aan zijn ontknoping. Barcelona weet dat het moet winnen van Atlético Madrid om de titel te grijpen. Anders gaat het elftal van trainer Diego Simeone met het kampioenschap aan de haal.

LANDGENOTEN: Nadir Ciftçi heeft met Dundee United naast de Schotse beker gegrepen. In de finale tegen St. Johnstone werd door goals van Steven Anderson en Steven MacLean met 2-0 verloren. Bij de winnaar van de William Hill Scottish Cup, voor de eerste keer in de 130-jarige clubgeschiedenis won de club de beker, kwam Nigel Hasselbaink niet in actie. Hij zat negentig minuten op de bank. Bekijk hier de samenvatting van de finale.

18.00 uur: AFTRAP GALATASARAY - ERCIYESSPOR
Wesley Sneijder staat in de basis. Bij een zege is Galatasaray zeker van een Champions League-ticket als nummer twee, aangezien kampioen Fenerbahçe nog altijd een straf uitzit. De ploeg van Dirk Kuijt mag niet in Europa uitkomen.

17.47 uur: EINDSTAND REAL MADRID - ESPANYOL 3-1
Real Madrid wint het slotduel van de competitie. Bekijk hier de samenvatting.

17.46 uur: GOAL REAL MADRID - ESPANYOL 3-1
Espanyol neemt risico's en daarvan profiteert Real Madrid. Net als bij het tweede doelpunt is Ángel Di María de aangever en Álvaro Morata de afmaker.

17.44 uur: GOAL REAL MADRID - ESPANYOL 2-1
Pizzi doet nog wat terug namens de bezoekers.

17.41 uur: GOAL REAL MADRID - ESPANYOL 2-0
Álvaro Morata beslist het duel door na een flitsende counter de tweede goal van Real Madrid binnen te tikken.

17.23 uur: REAL MADRID - ESPANYOL
Een flinke tegenvaller voor Real Madrid. Karim Benzema valt uit met een liesblessure. Hij moet vrezen voor de Champions League-finale van volgende week en mogelijk ook voor zijn deelname aan het WK.

17.19 uur: GOAL REAL MADRID – ESPANYOL 1-0
Gareth Bale brengt Real Madrid aan de leiding. Hij ontsnapt aan de aandacht van de defensie van Espanyol en schiet met rechts – via de binnenkant van de paal – raak.

17.00 uur: OPSTELLINGEN BARCELONA - ATLÉTICO MADRID
Barcelona begint aan de cruciale wedstrijd tegen Atlético Madrid met Gerard Piqué in de basis. De centrale verdediger is hersteld van zijn heupblessure. Neymar en Xavi starten op de bank. Atlético kiest voor een tweemansvoorhoede met Diego Costa en David Villa. Barcelona weet dat het moet winnen van Atlético om de titel te grijpen, anders gaan de Madrilenen met het kampioenschap aan de haal.

Opstellingen:
Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Fabregas, Busquets, Iniesta; Sánchez, Messi en Pedro.
Atlético Madrid:Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis; Gabi, Tiago, Koke, Arda; Diego Costa en Villa.

16.50 uur: OPSTELLINGEN ARSENAL - HULL CITY
Hull City-manager Steve Bruce treedt in de FA Cup-finale aan met zijn zoon Alex Bruce, die pas zijn tweede FA Cup-duel van dit seizoen speelt. Bij Arsenal zijn er geen grote verrassingen.

Opstellingen:
Arsenal: Fabianski; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Arteta, Ramsey; Cazorla, Özil, Podolski; Giroud.
Hull City: McGregor; Davies, Bruce, Chester, Rosenior; Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Meyler; Quinn en Fryatt.

16.45 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - ESPANYOL 0-0
Een gezapige eerste helft, met nauwelijks kansen voor beide doelen.

16.00 uur: AFTRAP REAL MADRID – ESPANYOL
Mocht Real Madrid winnen, dan maakt het nog kans om de tweede plaats van Barcelona over te nemen. Dan moeten de Catalanen echter wel verliezen van Atlético Madrid.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving begint Cristiano Ronaldo toch niet in de basis. De Portugees haakte geblesseerd af in de warming-up.

15.30 uur: OPSTELLINGEN REAL MADRID - ESPANYOL
Cristiano Ronaldo is volledig hersteld van zijn hamstringblessure en keert terug in de basisopstelling van Real Madrid. De Portugese aanvaller viel tegen Real Valladolid (1-1 gelijkspel) al in de negende minuut geblesseerd uit en zag een week later zijn medespelers de titel definitief verspelen bij Celta de Vigo (2-0 verlies). Met het oog op de Champions League-finale van volgende week tegen stadsgenoot Atlético is de terugkeer van Ronaldo een grote meevaller voor Real.

Ook rechtsback Daniel Carvajal is weer fit, terwijl Iker Casillas wedstrijdritme mag opdoen.

Opstelling Real Madrid: Casillas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Khedira, Illarramendi, Di María; Bale, Benzema, Ronaldo.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.