VI Live: Champions League-avond in vogelvlucht

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Champions League-avond in vogelvlucht

VI Live van deze dinsdag, waarop de Champions League na de winterslaap weer met volle kracht uit de startblokken kwam, is beëindigd.

22.34 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY – BARCELONA 0-2
Afgelopen! Barcelona kan een plek in de kwartfinale van de Champions League nauwelijks meer ontgaan. Lionel Messi hielp Barcelona uit een betwiste strafschop aan de leiding en Dani Alves maakte in de slotfase van de tweede helft de tweede treffer. De Catalen kunnen het thuisduel van 12 maart met zeer veel vertrouwen tegemoet zien.

22.33 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN 0-4
Bayer Leverkusen druipt af na het thuisduel met Paris Saint-Germain, dat al in de eerste helft de Duitse gastheren op onoverbrugbare achterstand heeft gezet. De Fransen zijn nog genadig voor de tien man van Leverkusen. Emir Spahic is de schlemiel bij Bayer met een veroorzaakte strafschop en twee gele kaarten. Zlatan Ibrahimovic met twee treffers weer de gevierde man bij PSG.

22.30 uur: GOAL MANCHESTER CITY – BARCELONA 0-2
Barcelona in een zetel! Dani Alves maakt in de slotminuten de tweede Catalaanse treffer en lijkt daarmee al het vonnis te vellen over City.

22.28 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN 0-4
Paris Saint-Germain voert de score verder op. Invaller Yohan Cabaye is het eindpunt van een fraaie aanval.

22.22 uur: MANCHESTER CITY - BARCELONA

Barcelona had geen strafschop mogen krijgen voor de overtreding van Martin Demichelis op Lionel Messi, blijkt uit bijgaande foto. Het eerste contact vond buiten het strafschopgebied plaats. Tegelijkertijd mag Barça zich beklagen over het onterecht afgekeurde doelpunt van Gerard Piqué tien minuten voor tijd.

22:17 uur: MANCHESTER CITY – BARCELONA
Oei! Grote kans voor de thuisploeg via David Silva, die zijn volley gestopt ziet worden door Victor Valdés. Manchester City speelt met een man minder, maar kruipt uit zijn schulp.

21.59 uur: RODE KAART BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN 0-3
De lijdensweg van Bayer Leverkusen krijgt een vervolg met de tweede gele kaart voor Emir Spahic. Na overleg met zijn assistenten stuurt scheidsrechter Viktor Kassai de verdediger van het veld voor een tik in het gezicht van Lucas Moura.

21.56 uur: MANCHESTER CITY – BARCELONA 0-1
Met zijn doelpunt evenaart Lionel Messi het doelpuntenrecord van Raúl. Net als de ex-spits van Real Madrid heeft de Argentijn nu 66 doelpunten in de Champions League gemaakt in dienst van één club.

21.54 uur: GOAL MANCHESTER CITY – BARCELONA 0-1
Lionel Messi schiet Barcelona vanaf de strafschopstip op voorsprong. De Argentijn wacht totdat Joe Hart een hoek kiest en schiet de bal daarna in het midden van het doel.

21.53 uur: RODE KAART MANCHESTER CITY – BARCELONA
Martin Demichelis krijgt rood! De Argentijn haalt de doorgebroken Lionel Messi onderuit en krijgt niet alleen een rode kaart, maar ook een strafschop tegen. De overtreding vond plaats op de rand van het strafschopgebied.

21.45 uur: BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN 0-3
Trainer Sami Hyypiä voert in de rust twee wijzigingen door. Aanvaller Heung-Min Son en aanvoerder Simon Rolfes maken plaats voor Julian Brandt en Stefan Reinartz. Voor aanvaller Brandt (17) is zijn eerste optreden in de Champions League.

21.32 uur: RUSTSTAND BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN 0-3
Paris Saint-Germain zoekt met een voldaan gevoel de kleedkamer op. De 0-3 voorsprong – Blaise Matuidi en Zlatan Ibrahimovic (2x) – maakt Bayer Leverkusen op eigen veld tot een geslagen hond. De kwartfinale lonkt voor PSG al na 45 minuten.

21.30 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY – BARCELONA 0-0
Manchester City en Barcelona houden elkaar volledig in balans. De beste kans was voor de thuisploeg, maar de Catalanen maakten aanspraak op een strafschop na hands van Gaël Clichy. Bij beide elftallen lijkt de angst om een treffer te incasseren groter dan de wens om een doelpunt te maken.

21.27 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN 0-3
Zlatan Ibrahimovic scoort opnieuw en hoe; van achttien meter jaagt hij de bal in de verre bovenhoek. Paris Saint-Germain zit op rozen.

21.22 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN 0-2
Zlatan Ibrahimovic verdubbelt de marge uit een strafschop, die scheidsrechter Viktor Kassai PSG toekent na vasthouden van Ezequiel Lavezzi door Emir Spahic. Voor de Zweed zijn veertigste treffer van het seizoen.

21.15 uur: BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
Bayer Leverkusen krabbelt overeind na de klap van de snelle tegentreffer, al moet de Duitse thuisploeg het initiatief nog laten aan Paris Saint-Germain. De gegroeide moed leidt nog niet tot kansen op de gelijkmaker.

21.13 uur: MANCHESTER CITY – BARCELONA 0-0
Gaël Clichy maakt hands in het strafschopgebied na een voorzet van Alexis Sánchez, maar de scheidsrechter ziet het niet. Enorme opluchting voor de thuisclub, want Barcelona had recht  op een strafschop.

21.09 uur: MANCHESTER CITY – BARCELONA 0-0
Grote kans voor Manchester City! Er ontstaat chaos in de doelmond van Barcelona na een vrije trap van David Silva. Victor Valdés tast mis, waardoor Vincent Kompany en Yaya Touré in kansrijke positie komen. Uiteindelijk weet de goalie van Barça zijn fout te herstellen.

20.47 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
Blaise Matuidi maakt het eerste doelpunt in de Champions League in 2014. De middenvelder van Paris Saint-Germain opent de score met een bekeken schot. Balverlies van Bayer-aanvoerder Simon Rolfes gaat vooraf aan de 0-1, het honderdste Europese doelpunt van PSG.

20.45 uur: AFTRAP BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN

20.45 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY - BARCELONA

19.46 uur: BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT-GERMAIN
Bayer Leverkusen begint als underdog tegen Paris Saint-Germain na een reeks van zeven duels, waarvan er slechts twee werden gewonnen. Een van de grootste opgaves voor de Duitsers is het afstoppen van Zlatan Ibrahimovic. In de ogen van trainer Sami Hyypiä moet de hele ploeg centrale verdediger Emir Spahic helpen de Zweed in toom te houden.

Bij Paris Saint-Germain begint Gregory van der Wiel in de basis. Bij absentie van Afellay bij Barcelona is hij de enige Nederlander vanavond in de Champions League.

Opstellingen:
Bayer Leverkusen: Leno; Hilbert, Spahic, Toprak, Guardado; L. Bender, Rolfes, Castro; Sam, Kiessling, Son.
Paris Saint-Germain: Sirigu; Van der Wiel, Alex, Thiago Silva, Maxwell; Verratti, Thiago Motta, Matuidi; Lucas Moura, Ibrahimovic, Lavezzi.

19.35 uur: MANCHESTER CITY - BARCELONA
De opstellingen voor de topper Manchester City - Barcelona zijn bekend! Javier Mascherano en Jordi Alba nemen bij Barça achterin de posities van Carles Puyol en Adriano over, terwijl Xavi zijn plek op het middenveld weer inneemt. Neymar begint op de bank, waardoor er voorin ruimte is voor Alexis Sánchez. Ibrahim Afellay behoort niet tot de wedstrijdselectie.

City-manager Manuel Pellegrini probeert het aanvallende gevaar van Dani Alves te counteren door linksback Aleksandar Kolarov als linkshalf op te stellen. City treedt bovendien met maar één diepe spits aan, waardoor Edin Dzeko genoegen moet nemen met een reserverol.

De opstellingen
Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy; Navas, Toure, Fernandinho, Kolarov; Silva; Negredo.
Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Cesc, Messi, Sánchez.

De eerste wedstrijden in de Champions League van 2014 staan op het programma. En met Manchester City-Barcelona en Bayer Leverkusen-Paris Saint-Germain direct twee fraaie affiches voor de achtste finale.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.