VI Live: blik terug op hectische avond met bekervoetbal

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live voor woensdagavond afgesloten.

23.23 uur: FC TWENTE BEKERT VERDER
Orlando Engelaar benut de beslissende strafschop en bezorgt FC Twente een langer verblijf in het KNVB-bekertoernooi. Go Ahead Eagles kan zich richten op de Eredivisie.

23.14 uur: STRAFSCHOPPEN IN DEVENTER
Ook geen doelpunten in de verlenging, waardoor Go Ahead Eagles en FC Twente middels een strafschoppenserie uitmaken wie zich plaatst voor de achtste finale.

22.38 uur: VERLENGING IN DEVENTER
Ondanks dat Go Ahead Eagles met een man minder speelt, houdt het stand tegen FC Twente: 0-0. We gaan verlengen aan de Vetkampstraat!

22.34 uur: CAMBUUR VERSLAAT SCHEVENINGEN
In de verlenging zorgen Bartholomew Ogbeche en Bob Schepers voor de overwinning van SC Cambuur op Scheveningen, waardoor de club uit Leeuwarden de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker bereikt.

22.29 uur: PELLÈ MAAKT 2-3!
Southampton lijkt alsnog te winnen in de reguliere speeltijd. Graziano Pellè maakt zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zorgt voor 2-3 tegen Stoke City.

22.22 uur: KOEMAN GEEFT VOORSPRONG WEG
Stoke City maakt thuis een 2-0 achterstand goed tegen Southampton. Mame Diouf kopt uit een hoekschop van Charlie Adam de gelijkmaker binnen.

22.21 uur: UITSLAGEN DFB-POKAL
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1-2
Hamburger SV - Bayern München 1-3
1899 Hoffenheim - FSV Frankfurt 5-1
VfL Wolfsburg - Heidenheim 4-1
Magdeburg - Bayer Leverkusen 1-1 (Bayer Leverkusen wint na strafschoppen)
RB Leipzig - Erzgebirge Aue 3-1 (n.v.)

Bayern München wint eenvoudig bij Hamburger SV, waar invaller Rafael van der Vaart de assist bij de eretreffer verzorgt. Bas Dost vertolkt een hoofdrol bij VfL Wolfsburg dat mede dankzij een doelpunt en twee assists van de spits wint van Heidenheim.

22.20 uur: NEWCASTLE UNITED STUNT
Via Moussa Sissoko komt Newcastle United met 2-0 voor op bezoek bij Manchester City. Een stunt lijkt in de maak in de vierde ronde van het League Cup-toernooi.

22.16 uur: OGBECHE REDT CAMBUUR
Kort voor het einde van de eerste helft van de verlenging zet Bartholomew Ogbeche SC Cambuur op een 1-0 voorsprong tegen tien man van Scheveningen.

22.10 uur: GO AHEAD KOMT GOED WEG
Eindelijk spektakel in Deventer, waar Hakim Ziyech en Luc Castaignos kort na elkaar de paal raken. Het staat nog altijd 0-0 tussen Go Ahead Eagles en FC Twente.

21.57 uur: RODE KAART SCHENK
Go Ahead Eagles thuis tegen FC Twente verder met tien man, aangezien Xandro Schenk kort na rust zijn tweede gele kaart van de wedstrijd krijgt.

21.52 uur: UITSLAGEN KNVB-BEKER
GVVV - AZ 0-4
Flevo Boys - FC Groningen 1-8
FC Volendam - Sportlust '46 3-0
PEC Zwolle - HHC Hardenberg 6-1

AZ, FC Groningen, FC Volendam en titelverdediger PEC Zwolle plaatsen zich eenvoudig voor de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. SC Cambuur komt thuis tegen Scheveningen niet tot scoren in de reguliere speeltijd en omdat de amateurs dat ook niet doen, moet er een verlenging aan te pas komen in Leeuwarden.

21.49 uur: REAL ZEGEVIERT EENVOUDIG
Real Madrid wint met 4-1 op bezoek bij Cornellà in de vierde ronde van de strijd om de Copa del Rey. Raphaël Varane (twee keer), Javier Hernández en Marcelo scoren namens De Koninklijke. Op 2 december volgt de return in Estadio Santiago Bernabéu.

21.38 uur: AZ VERDUBBELT VOORSPRONG
Lang staat het 0-2 bij het duel tussen GVVV en AZ, maar in tijdsbestek van twee minuten lopen de Alkmaarders uit naar 0-4 door treffers van Viktor Elm en Robert Mühren. De eerste overwinning van John van den Brom als AZ-trainer komt dichterbij.

21.36 uur: RUSTSTANDEN LEAGUE CUP
Manchester City - Newcastle United 0-1
Stoke City - Southampton 0-2

Ronald Koeman leidt als manager van Southampton halverwege comfortabel dankzij doelpunten van Graziano Pellè en Shane Long, terwijl Manchester City op eigen veld verrassend tegen een achterstand aankijkt tegen Newcastle United.

21.30 uur: GEEN GOALS IN DEVENTER
Go AHead Eagles en FC Twente weten in de eerste helft beide het net niet te vinden.

21.28 uur: DE LEEUW IN VORM
Michael de Leeuw maakt zijn vierde doelpunt van de avond. Oussama Tannane (Heracles Almelo) was dinsdag vijf keer trefzeker. Lukt het de aanvaller van FC Groningen om deze prestatie te evenaren of zelfs te overtreffen?

21.24 uur: FC GRONINGEN GEEFT GAS
Kort na het geblesseerd uitvallen van Danny Hoesen maakt Dino Islamovic 1-4 en niet veel later maakt Michael de Leeuw het vijfde FC Groningen-doelpunt van de avond.

21.20 uur: RUSTSTANDEN DFB-POKAL
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 0-1
Hamburger SV - Bayern München 0-2
1899 Hoffenheim - FSV Frankfurt 2-0
VfL Wolfsburg - Heidenheim 2-1

Bayern München leidt halverwege op bezoek bij Hamburger SV door doelpunten van Robert Lewandowski en David Alaba. Rafael van der Vaart (HSV) en Arjen Robben (Bayern) Maken allebei geen deel uit van de wedstrijdselectie.

21.13 uur: DOST TREFZEKER
Dankzij een rake kopbal van Bas Dost komt VfL Wolfsburg thuis tegen Heidenheim op een 2-1 voorsprong. Het is zijn eerste doelpunt sinds 2 maart van dit jaar.

21.02 uur: VEERMAN SCOORT OPNIEUW
FC Volendam lijkt de overwinning tegen Sportlust '46 binnen te hebben. Kort na rust maakt Henk Veerman zijn tweede doelpunt van de avond.

20.51 uur: PELLÈ DOET HET WEER
Southampton staat al vroeg op voorsprong tijdens het bezoek aan Stoke City in de vierde ronde van de strijd om de League Cup. Graziano Pellè is de maker van het doelpunt. Een schitterende goal van afstand van de ex-Feyenoorder.

20.51 uur: UITSLAGEN DFB-POKAL
1860 München - SC Freibrug 2-5
Würzburger Kickers - Eintracht Braunschweig 0-1

Twee wedstrijden in de tweede ronde van de strijd om de DFB-Pokal zijn afgelopen. Bij de duels Magdeburg - Bayer Leverkusen en RB Leipzig - Erzgebirge Aue moet een verlenging voor de beslissing zorgen.

20.51 uur: VERRASSING IN MANCHESTER
Manchester City komt in eigen huis al vroeg op achterstand tegen Newcastle United. Rolando Aarons passeert Willy Caballero en niet veel later krijgt City nog een tegenvaller te verwerken, aangezien David Silva geblesseerd van het veld moet.

20.50 uur: RUSTSTANDEN KNVB-BEKER
SC Cambuur - Scheveningen 0-0
GVVV - AZ 0-2
Flevo Boys - FC Groningen 1-3
FC Volendam - Sportlust '46 1-0
PEC Zwolle - HHC Hardenberg 4-1

AZ, FC Groningen en PEC Zwolle lijken op weg naar de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi, maar SC Cambuur houdt het nog spannend tegen Scheveningen.

20.48 uur: REAL DANKT VARANE
Real Madrid leidt halverwege met 2-1 op bezoek bij Cornellà. Raphaël Varane is verantwoordelijk voor beide doelpunten namens De Koninklijke.

20.45 uur: FC TWENTE TRAPT AF IN DEVENTER
Go Ahead Eagles en FC Twente zijn begonnen aan hun wedstrijd in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi.

20.45 uur: AFTRAP LEAGUE CUP
Manchester City - Newcastle United
Stoke City - Southampton

Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion begint vanwege files een kwartier later.

Palermo - Chievo

Gianluigi Buffon speelt zijn vijfhonderdste wedstrijd namens Juventus. De koploper in de Serie A gaat op bezoek bij Genoa, terwijl achtervolger AS Roma Cesena ontvangt.

20.36 uur: BAYERN SNEL OP VOORSPRONG
Na een blunder van Heiko Westermann stelt Thomas Müller Robert Lewandowski in staat om Bayern München al snel op voorsprong te zetten bij Hamburger SV.

20.31 uur: LAM HELD VAN ZWOLLE
Thomas Lam maakt zijn derde van de avond, maar kort daarna redt Sargon Gouriye de eer namens HHC Hardenberg. Het is 3-1 voor PEC Zwolle.

20.30 uur: AFTRAP DFB-POKAL
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach
Hamburger SV - Bayern München
1899 Hoffenheim - FSV Frankfurt
VfL Wolfsburg - Heidenheim

Het mooiste affiche in de tweede ronde van de strijd om de DFB-Pokal is Hamburger SV - Bayern München, maar Rafael van der Vaart en Arjen Robben ontbreken allebei.

20.28 uur: FC GRONINGEN OP ROZEN
Flevo Boys blijft tot de 22ste minuut overeind, maar door doelpunten van Danny Hoesen en Yoëll van Nieff leidt FC Groningen binnen een half uur met 2-0.

20.17 uur: OOK GOED BEGIN AZ
In de zeventiende minuut leidt AZ al met 2-0 tijdens het bezoek aan GVVV. Nemanja Gudelj en Jeffrey Gouweleeuw lijken trainer John van den Brom zijn eerste zege te bezorgen.

20.16 uur: PSV WINT SIMPEL
Halverwege stond het nog 1-1, maar PSV wint uiteindelijk met 5-1 op bezoek bij Almere City en bereikt zodoende eenvoudig de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi.

20.14 uur: BLIKSEMSTART PEC ZWOLLE
HHC Hardenberg was dicht bij 0-1, maar een inzet van Tiemen van Hezel belandde op de lat. Na een klein kwartier leidt PEC Zwolle echter met 2-0. Thomas Lam zorgt voor beide doelpunten namens de titelverdediger.

20.12 uur: WIJNALDUM MAAKT ER 1-5 VAN
Op aangeven van debutant Steven Bergwijn maakt Georginio Wijnaldum er 1-5 van.

20.07 uur: DEBUUT VAN BERGWIJN
Steven Bergwijn komt als vervanger van Florian Jozefzoon binnen de lijnen. Het is het debuut van de zeventienjarige - in Almere geboren - aanvaller.

20.00 uur: AFTRAP KNVB-BEKER
SC Cambuur - Scheveningen
GVVV - AZ
Flevo Boys - FC Groningen
FC Volendam - Sportlust '46
PEC Zwolle - HHC Hardenberg

Vier clubs uit de Eredivisie komen vanaf 20.00 uur in actie in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Titelverdediger PEC Zwolle krijgt bezoek van HHC Hardenberg.

20.00 uur: AFTRAP CORNELLÀ - REAL MADRID
In de vierde ronde van de strijd om de Copa del Rey gaat Real Madrid op bezoek bij Cornellà, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje.

19.59 uur: LOCADIA OPNIEUW TREFZEKER
Jürgen Locadia zorgt ook voor 1-4. Een voorzet van Jetro Willems wordt teruggekopt door Georginio Wijnaldum, waarna de spits zijn tweede van de wedstrijd maakt.

19.56 uur: LOCADIA BESLIST DE WEDSTRIJD
PSV komt in de zeventigste minuut op een 3-1 voorsprong. Jürgen Locadia rondt een tegenaanval af en brengt de Eindhovenaren bij Almere City FC in veilige haven.

19.48 uur: RUSTSTANDEN DFB-POKAL
Magdeburg - Bayer Leverkusen 1-1
RB Leipzig - Erzgebirge Aue 0-1
1860 München - SC Freibrug 1-1
Würzburger Kickers - Eintracht Braunschweig 0-0

19.35 uur: GOUDEN WISSEL COCU
Al vroeg in de tweede helft komt PSV opnieuw op voorsprong. Georginio Wijnaldum schiet binnen nadat de eveneens ingevallen Luuk de Jong de bal had laten lopen.

19.31 uur: PSV HERVAT DE WEDSTRIJD
PSV heeft afgetrapt voor de tweede helft van het uitduel met Almere City FC in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum komen bij de bezoekers binnen de lijnen voor Luciano Narsingh en Marcel Ritzmaier.

19.15 uur: RUST IN ALMERE
Almere City FC en PSV gaan rusten met een 1-1 stand. De bezoekers zijn de bovenliggende partij, maar blinken niet uit in de afronding.

19.12 uur: KELLER TREKT DE STAND GELIJK
Vanuit het niets komt Almere City FC op gelijke hoogte. De buitenspelval van PSV werkt niet en aanvoerder Sander Keller maakt daar gretig gebruik van: 1-1.

19.00 uur: AFTRAP DFB-POKAL
Magdeburg - Bayer Leverkusen
RB Leipzig - Erzgebirge Aue
1860 München - SC Freibrug
Würzburger Kickers - Eintracht Braunschweig

Ook in de strijd om de DFB-Pokal acht wedstrijden vanavond, waarvan vier om 19.00 uur. Romario Kortzorg start in de basis bij Erzgebirge Aue.

18.46 uur: NARSINGH ZORGT VOOR 0-1
Uit een vloeiende tegenaanval zet Luciano Narsingh PSV op voorsprong. Marcel Ritzmaier behoudt goed het overzicht, waarna de rechtsbuiten in de korte hoek scoort.

18.30 uur: ALMERE CITY FC TRAPT AF
Het duel tussen Almere City en PSV is begonnen. Plaatst PSV zich voor de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi? Of kan Almere City FC voor een stunt zorgen?

18.00 uur: KIP EN TOET IN DE BASIS
Ook de opstelling van Almere City FC is bekend. Trainer Fred Grim houdt onder anderen Jason Oost en Leon de Kogel op de bank tegen de koploper in de Eredivisie.

Volledige opstelling Almere City FC: Etemadi; Bouma, Keller, Toet, Quasten; Hoefdraad, Kip, Receveur, Salasiwa; Mamedov, Janssen.

17.30 uur: PSV MET VIJF WIJZIGINGEN
Over een uur wordt de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi hervat met het duel tussen Almere City FC en PSV. Bij de bezoekers ontbreken Jeffrey Bruma, Memphis Depay, Andrés Guardado, Luuk de Jong en Jeroen Zoet. Zij worden door trainer Phillip Cocu vervangen door respectievelijk Nicolas Isimat-Mirin, Florian Jozefzoon, Marcel Ritzmaier, Jürgen Locadia en Remko Pasveer.

Volledige opstelling PSV: Pasveer; Arias, Isimat-Mirin, Rekik, Willems; Maher, Hendrix, Ritzmaier; Narsingh, Locadia, Jozefzoon.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.