VI Live: blik terug op een spetterende voetbaldag

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: blik terug op een spetterende voetbaldag

VI Live is nu gesloten! Blik hieronder terug op een fantastische voetbaldag!

22.53 uur: EINDSTAND OLYMPIQUE LYON – PARIS SAINT-GERMAIN 1-0
Afgelopen! PSG, met Gregory van der Wiel in de basis, lijdt zijn eerste competitienederlaag sinds 4 december.

22.36 uur: EINDSTAND AC MILAN – CATANIA 1-0
AC Milan meldt zich in de subtop na de vierde overwinning op rij. Riccardo Montolivo maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

21.48 uur: RUSTSTAND OLYMPIQUE LYON – PARIS SAINT-GERMAIN 1-0
Dankzij een doelpunt van Jordan Ferri gaat Olympique Lyon met een voorsprong rusten tegen aanstaand landskampioen PSG, waar Gregory van der Wiel in de basis staat

21.33 uur: RUSTSTAND AC MILAN – CATANIA 1-0

21.10 uur: GOAL AC MILAN – CATANIA 1-0
Milan grijpt de voorsprong dankzij een prachtige goal van Riccardo Montolivo. De middenvelder ramt de bal vanaf dertig meter laag in de hoek.

21.01 uur: GETAFE – ATLÉTICO MADRID
Bijzonder goed nieuws voor Atlético en Diego Costa! De club laat weten dat de spits slechts een vleeswond heeft opgelopen bij zijn harde botsing met de paal. Van een breuk of andersoortige ernstige blessure is geen sprake.

21.00 uur: AFTRAP OLYMPIQUE LYON – PARIS SAINT-GERMAIN
Gregory van der Wiel staat in de basis bij PSG, dat bij een overwinning een gat van twaalf punten slaat met AS Monaco. Het Parijse kampioenschap is dan ook nog slechts een kwestie van tijd

20.47 uur: EINDSTAND GETAFE – ATLÉTICO MADRID 0-2
Atlético Madrid zet de sterke reeks voort en gaat nog steeds fier aan kop in de Primera División. Op bezoek bij Getafe maakte de ploeg van trainer Diego Simeone geen fout. Maar wat de mensen bij Madrid vooral bezig houdt: hoe gaat het met Diego Costa? Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis.

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN – CATANIA
Nigel de Jong staat in de basis bij Milan, waar Urby Emanuelson door trainer Clarence Seedorf op de bank is geposteerd. Bij een zege op hekkensluiter Catania doet Milan hele goede zaken in de strijd om Europees voetbal

20.40 uur: GETAFE - ATLÉTICO MADRID
Slechts nieuws voor de halve finalist van de Champions League. In het Coliseum Alfonso Pérez keerde Diego Costa terug bij de Madrilenen, maar moest vijf minuten voor tijd per brancard van het veld. De 25-jarige aanvaller kwam bij zijn treffer ongelukkig terecht op de paal. Costa is inmiddels per ambulance naar het ziekenhuis!

20.20 uur: GETAFE - ATLÉTICO MADRID 0-1
Diego Costa weet vooralsnog zijn rentree niet op te luisteren met een treffer. Vanaf elf meter faalt de fysiek sterke spits, waardoor de voorsprong minimaal blijft.

LANDGENOTEN: Een basisplaats van Danny Hoesen heeft PAOK Saloniki geen resultaat opgeleverd op bezoek bij Levadiakos, waar PAOK met 3-2 onderuit ging. Toni Varela zorgde voor de openingstreffer van de thuisploeg. PAOK blijft tweede staan in de Griekse competitie, omdat Panathinaikos, met David Mendes da Silva in de basis, met 3-1 verloor bij Xanthi.
LANDGENOTEN: Dirk Kuijt heeft weer een stap gezet richting het landskampioenschap in Turkije. Hij won met Fenerbahçe thuis met 4-1 van laagvlieger Antalyaspor. Kuijt bereidde het vierde doelpunt van Fenerbahçe voor met een fraaie steekbal. Met nog vijf duels te gaan heeft koploper Fenerbahçe nu een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Besiktas.

19.46 uur: RUSTSTAND GETAFE – ATLÉTICO MADRID 0-1
Atlético Madrid leidt halverwege! Wanneer de ploeg van trainer Diego Simeone het uitduel wint neemt het weer afstand van stadgenoot Real Madrid en Barcelona. In dat geval volgt Real op drie punten en Barça op vier punten.

19.39 uur: GOAL GETAFE - ATLÉTICO MADRID 0-1
Diego Godín kopt raak en zet de koploper van Spanje, met de teruggekeerde Diego Costa in de basis, op voorsprong!

19.01 uur: EINDSTAND SWANSEA CITY - CHELSEA 0-1
Demba Ba is opnieuw beslissend voor Chelsea. Hij zorgt met zijn doelpunt voor een 1-0 overwinning op Swansea City.

19.00 uur: AFTRAP GETAFE - ATLÉTICO MADRID
Atlético Madrid begint aan de uitwedstrijd tegen Getafe. Bij winst wordt nummer drie Barcelona op een achterstand van vier punten gezet.

18.19 uur: EINDSTAND AJAX - ADO DEN HAAG 3-2
Ajax verslaat ADO Den Haag, maar de landstitel is nog altijd geen officieel feit. Omdat Feyenoord ook wint van PSV, kunnen de Rotterdammers hun aartsrivaal in theorie nog passeren op basis van het doelsaldo.

18.19 uur: EINDSTAND PSV - FEYENOORD 0-2
Feyenoord wint in Eindhoven met grote overmacht. PSV wekte geen enkel moment de illusie de Rotterdammers het echt moelijk te kunnen maken. De tweede plaats is daardoor zo goed als zeker voor Feyenoord, dat over twee weken SC Cambuur ontvangt.

18.17 uur: GOAL AJAX – ADO DEN HAAG 3-2
Via het hoofd van Michiel Kramer en de voet van Tom Beugelsdijk moet ook Jasper Cillessen vlak voor tijd nog een doelpunt incasseren. Een gelijkspel lijkt er echter niet meer in te zitten.

18.05 uur: GOAL AJAX - ADO DEN HAAG 3-1
Ajax breidt de marge in de slotfase nog uit met een prachtige treffer. Thulani Serero rondt knap af na een mooie pass van Christian Poulsen.

18.02 uur: GOAL PSV – FEYENOORD 0-2
Goal Daryl Janmaat, en wat voor een! De rechtsback bekroont de Rotterdamse dominantie met een fantastische poeier in de kruising. Een parel van een doelpunt.

17.57 uur: RUSTSTAND SWANSEA CITY – CHELSEA 0-0
Halverwege nog geen doelpunten bij Swansea City – Chelsea. Swansea-verdediger Chico Flores ontving in de zeventiende minuut rood.

17.55 uur: GOAL AJAX - ADO DEN HAAG 2-1
Davy Klaassen schiet de bal hard in de korte hoek en zet Ajax op voorsprong! De goal volgt na een goede combinatie met Thulani Serero. Als PSV nu medewerking verleent in het duel met Feyenoord kan de titel vandaag nog een feit zijn voor Ajax.

17.35 uur: PSV – FEYENOORD
Een bijzonder onderonsje op de eretribune van het Phillips Stadion. Bondscoach Louis van Gaal is aandachtig toeschouwer bij de topper. Naast hem zitten de geblesseerde internationals Robin van Persie (ex-Feyenoord) en Kevin Strootman (ex-PSV).

17.17 uur: RUSTSTAND PSV – FEYENOORD 0-1
Feyenoord leidt in Eindhoven dankzij een treffer van Joris Mathijsen. De verdediger kopte raak op aangeven van Tonny Vilhena. Het was zijn eerste officiële treffer in Rotterdamse dienst. Als de stand in Eindhoven zo blijft, kan Ajax de champagne vandaag niet ontkurken. Vlak voor rust hielp Graziano Pellè twee gigantische kansen op de 0-2 om zeep.

17.18 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN – HERTHA BSC 2-1

17.16 uur: RUSTSTAND AJAX - ADO DEN HAAG
We gaan rusten met 1-1. Ajax is dus nog allesbehalve zeker van de titel. Feyenoord staat immers ook voor in Eindhoven.

17.11 uur: PSV - FEYENOORD
Jetro Willems moet geblesseerd het veld verlaten. Joshua Brenet is de vervanger van de linksback van PSV.

17.07 uur: AFTRAP SWANSEA CITY – CHELSEA
Michel Vorm is de enige Nederlander in de basis bij Swansea City. Jonathan de Guzman en Marvin Emnes zitten op de bank.

17.06 uur: GOAL AJAX - ADO DEN HAAG 1-1
Nog geen minuut kan Ajax genieten. Stefano Denswil schiet de bal in zijn eigen goal. De verdediger doet dat op zeer knullige wijze.

17.05 uur: GOAL AJAX - ADO DEN HAAG 1-0
Christian Poulsen opent de score met een kopbal. Hij verlengt de bal na een vrije trap van Lasse Schöne. Het is de eerste goal van de gelegenheidsaanvoerder ooit voor Ajax. Daar had hij 52 duels voor nodig.

17.02 uur: AJAX - ADO DEN HAAG
Wat een enorme kans voor Krkic! Oog in oog met Gino Coutinho schiet hij de bal tegen de voeten van de ADO-keeper. Even hiervoor haalt Aaron Meijers opgelucht adem. Hij krijgt geel voor een harde tackle op Lasse Schöne.

16.58 uur: GOAL PSV – FEYENOORD 0-1
Doelpunt Feyenoord! Joris Mathijsen kopt de Rotterdammers op voorsprong na een vrije trap van Tonny Vilhena. Met deze stand, moet Ajax zijn titelfeest op zijn minst twee weken uitstellen

16.57 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Sampdoria – Internazionale 0-4
Torino – Genoa 2-1
Napoli – Lazio 4-2
Hellas Verona – Fiorentina 3-5
Livorno – Chievo 2-4

Inter wint ruim van Sampdoria, terwijl Dries Mertens een belangrijke rol speelde in de overwinning van Napoli. De kleine Belg tekende voor de rust aan voor een zeer fraaie treffer.

16.45 uur: AJAX - ADO DEN HAAG
Het gaat met piepen en kraken maar ADO is het eerste kwartier schadevrij doorgekomen in de Arena. Ajax dringt wel aan. Vooral Bojan Krkic is bedrijvig. Hij krijgt de eerste kans voor Ajax.

16.38 uur: LIVERPOOL – MANCHESTER CITY 3-2
Een enorme emotionele ontlading bij Liverpool-icoon Steven Gerrard direct na afloop van de kraker tegen Manchester City.

16.31 uur: EINDSTAND LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 3-2
Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard barst in tranen uit: Liverpool wint van Manchester City op deze in meerdere opties gedenkwaardige middag. Want Liverpool stevent af op de eerste titel sinds 1990 op de dag dat het 25 jaar geleden is dat 96 Liverpool-fans het leven lieten tijdens de Hillsborough-ramp.

16.30 uur: AFTRAP AJAX – ADO DEN HAAG
Drie wijzigingen in de opstelling van Ajax voor het mogelijke kampioensduel met ADO Den Haag. Thulani Serero keert terug van een blessure en neemt de plaats van Lerin Duarte in. Ruben Ligeon en Christian Poulsen zijn de vervangers van de geschorsten Ricardo van Rhijn en Daley Blind. Niklas Moisander is niet fit genoeg om te beginnen. Hij zit wel op de bank na een geslaagde test in de warming-up.
Ajax: Cillessen; Ligeon, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Poulsen, Serero; Schöne, Bojan, Sigthórsson.
ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Holla, Alberg, Bakker; Schet, Kramer, Van Duinen

16.30 uur: AFTRAP PSV – FEYENOORD
De bal rolt in Eindhoven! Het duel is voor de Eindhovenaren en Rotterdammers cruciaal in de strijd om Europees voetbal, maar ook voor Ajax zijn de belangen groot. Als Feyenoord punten morst, is Ajax kampioen bij een triomf op ADO Den Haag.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Hendrix, Willems; Hiljemark, Wijnaldum, Maher; Ruiz, Locadia, Depay.
Feyenoord:  Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè.

16.28 uur: RODE KAART LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 3-2
Jordan Henderson wordt van het veld gestuurd na een harde tackle op de benen van Samir Nasri.

16.25 uur: EINDSTAND FC UTRECHT – HERACLES 2-1
FC Utrecht speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jan Wouters versloeg Heracles waardoor de nacompetitie tegen degradatie niet langer een issue is. In stadion De Galgenwaard was FC Utrecht met 2-1 te sterk.

16.23 uur: EINDSTAND RKC - PEC ZWOLLE 1-1
RKC Waalwijk heeft thuis tegen PEC Zwolle een gelijkspel uit het vuur gesleept. Hierdoor neemt RKC verder afstand van hekkensluiter Roda JC.

16.19 uur: EINDSTAND AZ - NEC 1-1
Het is afgelopen! NEC sprokkelt een puntje, terwijl AZ zich kan gaan opmaken voor de play-offs. Vlak voor het affluiten laat Roy Beerens nog een enorme kans liggen door de bal op de lat te schieten.

16.18 uur: RUSTSTAND BAYER LEVERKUSEN – HERTHA BSC 2-1

16.13 uur: GOAL LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 3-2
De hoop op de landstitel keert terug! Vincent Kompany raakt de bal volledig verkeerd op het moment dat hij wil uitverdedigen, waarna Philippe Coutinho het cadeautje uitpakt: 3-2.

16.12 uur: GOAL AZ - NEC 1-1
NEC pakt de laatste strohalm. Bij een corner kopt Kevin Conboy allerminst onhoudbaar in, maar AZ-doelman Esteban staat aan de grond genageld.

15.57 uur: GOAL LIVERPOOL – MANCHESTER CITY
En daar gaat de voorsprong van Liverpool! Een heel gelukkige treffer van David Silva, die via de voet van Glen Johnson scoorde terwijl hij wilde voorgeven, betekent dat The Reds weer opnieuw moeten jagen op de voorsprong.    

15.56 uur: AJAX - ADO DEN HAAG
De kampioensschaal is gearriveerd in Amsterdam. KNVB-directeur Bert van Oostveen zegt echter 'er nog niet zo zeker van te zijn dat Ajax kampioen wordt.'

15.55 uur: GOAL FC UTRECHT – HERACLES 2-1
Mikhail Rosheuvel brengt de spanning in De Galgenwaard! De rappe buitenspeler kopt raak bij de tweede paal.

15.53 uur: GOAL RKC WAALWIJK - PEC ZWOLLE 1-1
Eindelijk is daar het doelpunt waar PEC Zwolle recht op heeft. Mateusz Klich mag ongehinderd opstomen en krult de bal van even buiten het zestienmetergebied langs Arjan van Dijk.

15.52 uur: GOAL LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 2-1
Manchester City slaat terug via een schitterende combinatie. James Milner dringt door tot diep in het strafschopgebied van Liverpool en bedient David Silva, die de aansluitingstreffer maakt.

15.51 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Sampdoria – Internazionale 0-1
Torino – Genoa 0-0
Napoli – Lazio 1-1
Hellas Verona – Fiorentina 1-2
Livorno – Chievo 2-3

Inter leidt halverwege dankzij aanvaller Mauro Icardi en doelman Samir Handanovic. Icardi opent na dertien minuten de score, terwijl Handanovic kort daarna de strafschop van Maxi López keert. De Braziliaan Eder incasseert na twintig minuten zijn tweede gele kaart, waardoor Sampdoria met tien man verder moet. Namens Napoli trekt Dries Mertens vijf minuten voor de rust de stand gelijk in eigen huis tegen Lazio.

15.44 uur: GOAL RKC WAALWIJK – PEC ZWOLLE 1-0
Invaller Daniël de Ridder plaatst de bal van buiten het strafschopgebied in de verre hoek, buiten bereik van doelman Diederik Boer. RKC Waalwijk neemt de leiding.

15.38 uur: GOAL AZ - NEC 1-0
AZ had al drie keer moeten scoren, maar nu is het eindelijk raak voor de Alkmaarders. Nemanja Gudelj benut een strafschop. Een handsbal van Lasse Nielsen was de aanleiding voor de penalty.

15.30 uur: AFTRAP BAYER LEVERKUSEN – HERTHA BSC

15.35 uur: AZ - NEC
En wéér is het niet raak! Na gemiste kansen van Jeffrey Gouweleeuw en Nick Viergever is het nu Nemanja Gudelj die de bal tegen de binnenkant van de paal schiet. NEC zwijnt.

15.25 uur: OPSTELLINGEN PSV - FEYENOORD
In navolging van Stijn Schaars is ook Ji-Sung Park afgehaakt wegens een knieblessure. Adam Maher en Georginio Wijnaldum vormen daardoor het middenveld samen met Oscar Hiljemark. Memphis Depay is ondanks zijn hamstringklachten wel fit genoeg om te starten. Mathias Zanka Jørgensen en Zakaria Bakkali ontbreken in de wedstrijdselectie. Feyenoord start zoals zojuist al aangekondigd met vijf verdedigers. Joris Mathijsen keert daardoor terug in de basis, Jean-Paul Boëtius zit op de bank.
Opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Hendrix, Willems; Hiljemark, Wijnaldum, Maher; Ruiz, Locadia, Depay.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè.

15.24 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 2-0
Liverpool leidt halverwege met 2-0, maar mag zichzelf daarmee wel enigszins gelukkig prijzen. Manchester City kwam met name in het laatste kwartier dichtbij de aansluitingstreffer.

15.20 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT - HERACLES ALMELO 2-0
Ook in Utrecht is het rust. Heracles Almelo heeft weinig in te brengen tegen de thuisploeg, die door treffers van Jacob Mulenga en Juan Agudelo leidt met 2-0.

15.17 uur: OPSTELLINGEN AJAX - ADO DEN HAAG
In navolging van de geschorsten Daley Blind en Ricardo van Rhijn ontbreekt ook Niklas Moisander bij Ajax. Aanvankelijk leek het erop dat de Finse verdediger fit genoeg was om te starten, maar Stefano Denswil speelt tegen ADO Den Haag centraal achterin. In de warming-up bepaalt Ajax of Moisander wel op de bank plaatsnemen. Bojan Krkic is de centrumspits, Kolbeinn Sigthórsson de linksbuiten. Christian Poulsen start als controleur op het middenveld naast de wel fit bevonden Thulani Serero. ADO Den Haag start met de bekende elf.
Opstellingen:
Ajax:
Cillessen; Ligeon, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Poulsen, Serero; Schöne, Bojan, Sigthórsson.
ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Holla, Alberg, Bakker; Schet, Kramer, Van Duinen.

15.16 uur: RUSTSTAND RKC WAALWIJK - PEC ZWOLLE 0-0
Ook nog geen doelpunten in Waalwijk. Wel ontsnapt RKC Waalwijk vlak voor het rustsignaal aan een achterstand. Ryan Thomas draaide weg bij zijn directe tegenstander, maar knalde de bal tegen de kruising.

15.15 uur: RUSTSTAND AZ - NEC 0-0
En dus is het halverwege nog 0-0 in Alkmaar. NEC mag nog hopen op een of meerdere punten in de strijd tegen degradatie.

15.13 uur: AZ - NEC
Weer een grote kans voor AZ! Ditmaal is het linksback Nick Viergever die van dichtbij hoog over het doel van NEC schiet.

15.12 uur: GOAL FC UTRECHT - HERACLES ALMELO 2-0
FC Utrecht is op weg naar directe handhaving. De zojuist ingevallen Juan Agudelo kopt raak uit een vrije trap van Jens Toornstra.

15.06 uur: PSV - FEYENOORD
Feyenoord-trainer Ronald Koeman kondigt aan met de 'FC Groningen-variant' aan te treden in Eindhoven. Dat betekent dus dat Jean-Paul Boëtius opnieuw op de bank begint en de Rotterdammers met vijf verdedigers aantreden. De exacte opstelling wordt later bekend.

15.03 uur: GOAL LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 2-0
Komt er ooit nog een einde aan dit Liverpool-sprookje?! Martin Skrtel kopt raak uit een corner van Steven Gerrard, die even daarvoor zelf nog op Manchester City-doelman Joe Hart stuitte. De eerste landstitel sinds 1990 komt zo weer een stap dichterbij. Kampioenskoorts op Anfield.

15.02 uur: AZ - NEC
Na een schitterende dribbelactie van Steven Berghuis kopt Jeffrey Gouweleeuw van enkele meters huizenhoog over het doel van NEC.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Sampdoria – Internazionale
Torino – Genoa
Napoli – Lazio
Hellas Verona – Fiorentina
Livorno - Chievo

14.56 uur: RKC WAALWIJK - PEC ZWOLLE
PEC Zwolle wordt een penalty ontzegd. Prince Désir Gouano haalt Jesper Drost onderuit, maar scheidsrechter Pieter Vink ziet er geen strafschop in.

14.55 uur: LIVERPOOL - MANCHESTER CITY
Een tweede grote tegenvaller voor Manchester City. Yaya Touré moet al na achttien minuten geblesseerd van het veld. Javi García vervangt de Ivoriaanse middenvelder.

14.51 uur: GOAL FC UTRECHT - HERACLES ALMELO 1-0
Twee minuten later is het alsnog raak. Jacob Mulenga zet FC Utrecht van dichtbij op voorsprong na een redding van Remko Pasveer op een kopbal van Cedric van der Gun.

14.49 uur: FC UTRECHT - HERACLES ALMELO
Daar had Mark van der Maarel de score kunnen openen. De rechtsback van FC Utrecht schiet echter op de vuisten van Heracles Almelo-doelman Remko Pasveer.

14.48 uur: AZ - NEC
De eerste grote kans voor NEC. Geoffrey Castillion snijdt vanaf links naar binnen en komt oog in oog met AZ-doelman Esteban. De Costaricaan voorkomt een tegentreffer.

14.43 uur: GOAL LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 1-0
Na het You'll never walk alone van de Liverpool-fans gaan The Reds furieus van start. Luis Suarez zet Raheem Sterling met een schitterende pass vrij voor City-doelman Joe Hart, die niets kan uitrichten tegen de uiterst kalm blijvende buitenspeler: 1-0.

14.37 uur: AFTRAP LIVERPOOL - MANCHESTER CITY
Na een indrukwekkend eerbetoon op Anfield aan de 96 mensen die 25 jaar geleden om het leven kwamen bij de Hillsborough-ramp trappen Liverpool en Manchester City af. Inzet is de koppositie van The Reds, die bij een nederlaag mogelijk Chelsea weer langszij zien komen.
Opstellingen:
Liverpool: Mignolet; Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan; Henderson, Gerrard, Coutinho; Sterling, Sturridge, Suarez.
Manchester City: Hart; Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy; Fernandinho, Touré; Navas, Silva, Nasri; Dzeko.

14.30 uur: AFTRAP AZ – NEC
We zijn begonnen in Alkmaar, waar NEC een goed resultaat nodig heeft om de vijftiende plaats in het vizier te houden.

14.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT – HERACLES
Ook het duel in stadion De Galgenwaard is gestart! FC Utrecht en Heracles Almelo moeten beide winnen om zich definitief veilig te spelen. 

14.30 uur: AFTRAP RKC – PEC ZWOLLE
En tot slot is ook de aftrap in Waalwijk verricht. Enkele seizoenen geleden streden beide ploegen nog om de titel in de Jupiler League. Bekerfinalist PEC Zwolle is veilig en gaat voor een plaats in het linkerrijtje. RKC moet nog vol aan de bak om degradatie te voorkomen.

13.59 uur: OPSTELLINGEN FC UTRECHT - HERACLES ALMELO
Ook de opstellingen van het derde half drie-duel zijn bekend. FC Utrecht en Heracles Almelo moeten beide winnen om zich definitief veilig te spelen. Bij Utrecht keren Tommy Oar en Jacob Mulenga terug in de startelf. Bij Heracles maakt Matthew Amoah weer plaats voor Mark Uth, terwijl Simon Cziommer terug is van een schorsing. Jens Jurn Streutker vervangt achterin de overbelaste Jeroen Veldmate.
Opstellingen:
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Delpierre, Heerings, Bulthuis; Sarota, Mårtensson, Toornstra, Oar; Van der Gun, Mulenga.
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Schenkeveld, Streutker, Davidson; Cziommer, Rienstra, Bel Hassani; Rosheuvel, Uth, Linssen.

13.45 uur: OPSTELLINGEN LIVERPOOL - MANCHESTER CITY
Vrijdag werd bekend dat Sergio Agüero op tijd hersteld is voor de topper tegen Liverpool, toch start de Argentijnse spits op de bank bij Manchester City. Edin Dzeko staat in de punt van de aanval met spelmaker David Silva in zijn rug. Vincent Kompany is wél basisspeler. Hij raakte zaterdag nog geblesseerd, hetgeen tot onrust leidde bij City en de Belgische nationale ploeg.
Opstellingen:
Liverpool: Mignolet; Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan; Henderson, Gerrard, Coutinho; Sterling, Sturridge, Suarez.
Manchester City: Hart; Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy; Fernandinho, Touré; Navas, Silva, Nasri; Dzeko.

13.39 uur: OPSTELLINGEN AZ - NEC
Het voor NEC cruciale duel in Alkmaar begint over ruim drie kwartier. Opmerkelijk: Aron Jóhannsson en Victor Pálsson kennen elkaar al vanaf hun zesde en staan vandaag tegenover elkaar. Pálsson vervangt de geschorste Ryan Koolwijk, terwijl Danzell Gravenberch eveneens op het middenveld speelt. Kevin Conboy is naar de achterhoede verschoven om de plaats van de geschorste Rens van Eijden in te nemen. Jakob Jantscher krijgt weer de voorkeur boven Alireza Jahanbakhsh. Trainer Dick Advocaat laat AZ in exact dezelfde opstelling spelen als afgelopen donderdag tegen Benfica.
Opstellingen:
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Jóhannsson, Beerens.
NEC: Gentenaar; Vermijl, Nielsen, Conboy, Leiwakabessy; Gravenberch, Rieks, Pálsson; Jantscher, Higdon, Castillion.

13.35 uur: OPSTELLINGEN RKC WAALWIJK - PEC ZWOLLE
De opstellingen van RKC Waalwijk en PEC Zwolle zijn bekend. Het Eredivisieduel start om 14.30 uur. RKC moet winnen tegen de club die komende zondag in de bekerfinale staat. Jean-David Beauguel vervangt de afwezige Damiano Schet op de linksbuitenpositie. PEC-trainer Ron Jans laat ondanks de naderende bekerfinale zijn sterkste elf opdraven.
Opstellingen:
RKC Waalwijk: Van Dijk; Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux; Sno, Anderson, Duits; Castelen, Joachim, Beauguel.
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Klich; Saymak, Drost, Thomas; Benson.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's