VI Live: blik terug op een enerverende voetbalavond

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

Hierbij is de VI Live voor woensdag afgesloten.

23.52 uur: EINDSTANDEN PRIMERA DIVISION
Atlético Madrid - Granada 1-0
Sevilla - Real Madrid 2-1

Na de 4-3 thuisnederlaag tegen Barcelona van zondag verliest Real Madrid ook bij Sevilla. Stadgenoot Atlético Madrid maakt geen fout en wint thuis nipt van Granada.

23.29 uur: GOAL SEVILLA - REAL MADRID 2-1
Dat Atlético Madrid na dertig wedstrijden aan kop gaat in Spanje, lijkt nu toch vrijwel zeker. Voormalig Club Brugge-spits Carlos Bacca zet Real Madrid volledig tegen de verhouding in op achterstand met zijn tweede goal van de avond.

23.18 uur: GOAL ATLETICO MADRID - GRANADA 1-0
Diego Costa schiet Atlético Madrid virtueel aan kop van de Primera División. Als het bij Sevilla - Real Madrid 1-1 blijft, pakt Atlético de koppositie. Barcelona volgt dan op één punt, Real op twee.

22.50 uur: RUSTSTANDEN PRIMERA DIVISION
Atlético Madrid - Granada 0-0
Sevilla - Real Madrid 1-1

Zowel Real Madrid als Atlético Madrid gaat rusten met een gelijke stand. In en tegen Sevilla opende Cristiano Ronaldo de score, terwijl Carlos Bacca even later de stand gelijk trok. Bij deze tussenstanden is Barcelona na deze speelronde de nieuwe koploper van Spanje.

22.49 uur: EINDSTAND LIVERPOOL - SUNDERLAND 2-1
The Reds doen nog volop mee in de strijd om de titel in Engeland. In eigen huis boekte Liverpool een benauwde zege op Sunderland, waardoor de achterstand op koploper Chelsea wordt verkleind tot een punt.

Chievo - Bologna 3-0

Clarence Seedorf boekt als trainer van AC Milan een kostbare overwinning op bezoek bij Fiorentina, terwijl koploper Juventus dankzij twee goals van Carlos Tévez thuis Parma verslaat.

22.36 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - NEC 2-1
PEC Zwolle plaatst zich voor de KNVB-bekerfinale! De ploeg van trainer Ron Jans wint thuis met 2-1 van NEC, waar doelman Dennis Gentenaar bij beide doelpunten niet vrijuit gaat. AZ of Ajax, die donderdag hun halve finale spelen, is op zondag 20 april in De Kuip de tegenstander.

22.23 uur: GOAL PEC ZWOLLE - NEC 2-1
Een enorme blunder van Dennis Gentenaar. De doelman van NEC laat zich verrassen door een schot van Maikel van der Werff, waardoor PEC Zwolle dicht bij de bekerfinale is.

22.12 uur: GOAL FIORENTINA - AC MILAN 0-2
Goed nieuws voor Clarence Seedorf! Mario Balotelli zet het geplaagde AC Milan op een comfortabele voorsprong. Uit de directe vrije trap laat de Italiaan doelman Neto kansloos.

22.00 uur: AFTRAP PRIMERA DIVISÓN
Atletico Madrid - Granada
Sevilla - Real Madrid

Atlético en Real Madrid hopen Barcelona weer te passeren. De Catalanen hebben twee punten voorsprong, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld.

21.53 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1-3
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1-0
1899 Hoffenheim - Hannover 96 3-1
Hamburger SV - SC Freiburg 1-1
1. FC Nürnberg - VfB Stuttgart 2-0
De grote winnaar van woensdagavond tijdens de midweekse speelronde in de Bundesliga is 1. FC Nürnberg. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek won het degradatieduel met VfB Stuttgart, dat onder leiding staat van Huub Stevens. Rafael van der Vaart slaagde er met Hamburger SV opnieuw niet in te winnen.

21.51 uur: EINDSTANDEN PRIMERA DIVISION
Barcelona - Celta de Vigo 3-0
Rayo Vallecano – Osasuna 1-0
Barcelona is na de zege op Celta de Vigo voorlopig weer koploper. Later op de avond spelen Atlético Madrid (tegen Granada) en Real Madrid (tegen Sevilla). Beide ploegen nemen de koppositie weer over bij een zege.

21.46 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL – SUNDERLAND 1-0
The Reds leiden halverwege dankzij aanvoerder Steven Gerrard. Op Anfield zet Liverpool de achtervolging in op koploper Chelsea. Bij een zege verkleint Liverpool achterstand tot een punt.

21.38 uur: GOAL LIVERPOOL - SUNDERLAND 1-0
Steven gerrard schiet Liverpool uit een vrije trap op voorsprong tegen Sunderland.

21.35 uur: BARCELONA - CELTA DE VIGO
Heel Camp Nou houdt de adem in, want ook José Manuel Pinto raakt geblesseerd. De tweede doelman - halverwege de eerste helft in het veld gekomen voor Víctor Valdés - glijdt tegen de paal, maar kan gelukkig wel verder met de wedstrijd.

Chievo - Bologna 1-0

Het AC Milan van trainer Clarence Seedorf leidt halverwege op bezoek bij Fiorentina dankzij een rake kopbal van Philippe Mexès. Ook koploper Juventus staat thuis tegen Parma voor door twee doelpunten van Carlos Tévez. Napoli heeft al vier keer gescoord in de eerste helft van het uitduel met Catania.

21.32 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - NEC 1-1
Halverwege is er nog niets beslist in het IJsseldelta Stadion. Dankzij goals van Jesper Drost (PEC Zwolle) en Kevin Conboy (NEC) staat het halverwege de halve finale van het KNVB-bekertoernooi 1-1.

21.23 uur: GOAL PEC ZWOLLE - NEC 1-1
De voorsprong van PEC Zwolle houdt slechts tien minuten stand. Uit een vrije trap van Ryan Koolwijk verlengt Michael Higdon tot bij Kevin Conboy, die NEC op schitterende wijze de gelijkmaker bezorgt in het IJsseldelta Stadion.

21.15 uur: GOAL HAMBURGER SV - SC FREIBURG 1-1
In vijf minuten tijd is het twee keer raak in Hamburg. In de vijftigste minuut zet Vladimir Darida SC Freiburg uit de rebound op voorsprong. Vijf minuten later slaat Hamburger SV terug via de in de basis teruggekeerde clubtopscorer Pierre-Michel Lasogga.

21.14 uur: PEC ZWOLLE - NEC
Nog een tegenvaller voor NEC, want na een half uur moet Danzell Gravenberch geblesseerd van het veld. De middenvelder wordt vervangen door Navarone Foor.

21.13 uur: GOAL PEC ZWOLLE - NEC 1-0
Er viel tot dusver nog weinig te genieten in Zwolle, maar na 28 minuten is het raak. Bart van Hintum strandt aanvankelijk nog, maar geeft de bal daarna aan Jesper Drost. Die passeert NEC-doelman Dennis Gentenaar met een van richting veranderd rollertje.

21.11 uur: GOAL FIORENTINA - AC MILAN 0-1
Het is Fiorentina dat aanvalt, maar AC Milan dat scoort. Centrumverdediger Philippe Mexès zet de ploeg van trainer Clarence Seedorf met een kopbal op voorsprong.

21.10 uur: GOAL 1. FC NURNBERG - VFB STUTTGART 2-0
Exact tien minuten na zijn openingsgoal in de eerste helft verdubbelt Josip Drmic de marge van 1. FC Nürnberg op VfB Stuttgart. Het lijkt erop dat Gertjan Verbeek de onderlinge strijd gaat winnen van Huub Stevens.

21.00 uur: AFTRAP LIVERPOOL - SUNDERLAND
Met Luis Suarez en Daniel Sturridge in de spits begint Liverpool aan de thuiswedsrijd tegen Sunderland. Suarez heeft nog een goal nodig om de meest trefzekere Liverpool-speler in één seizoen te worden. Robbie Fowler scoorde net als Suarez 28 keer in 1995/96.

20.47 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
FC Augsburg - Bayer Leverkusen 0-1
1899 Hoffenheim - Hannover 96 1-1
Hamburger SV - SC Freiburg 0-0
1. FC Nürnberg - VfB Stuttgart 1-0

Gertjan Verbeek leidt halverwege in de onderlinge confrontatie met zijn landgenoot Huub Stevens dankzij de veertiende Bundesliga-treffer van Josip Drmic. Het belang is duidelijk in Nürnberg. Zowel 1. FC Nürnberg als VfB Stuttgart vecht tegen degradatie. Dat geldt ook voor Rafael van der Vaart, die met Hamburger SV nog op 0-0 staat tegen SC Freiburg.

20.47 uur: RUSTSTANDEN PRIMERA DIVISION
Barcelona - Celta de Vigo 2-0
Rayo Vallecano – Osasuna 0-0

Barcelona heeft de smaak te pakken na de knotsgekke Clásico van afgelopen zondag. In eigen huis stevent de Catalaanse topclub af op een eenvoudige zege. Slechte nieuws is het uitvallen van doelman Víctor Valdés. De doelman loopt een knieblessure op en wordt vervangen door José Manuel Pinto.

20.45 AFTRAP PEC ZWOLLE - NEC
PEC Zwolle en NEC beginnen in het IJsseldelta Stadion aan de eerste halve finale van het KNVB-bekertoernooi.  Bij de thuisploeg begint de van een knieblessure herstelde Darryl Lachman op de bank.
Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Klich; Karagounis, Drost, Thomas; Fernandez.
NEC: Gentenaar; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Gravenberch, Koolwijk, Conboy; Hemlein, Higdon, Jahanbakhsh.