VI 45: Cruijff blijft kalm, Verbeek, AZ, PSV en Feyenoord

Aan de reeks teleurstellende resultaten van regerend kampioen Ajax kwam woensdagavond een einde met een 1-0 thuiszege op Celtic in de Champions League. Na drie Eredivisie-duels op rij zonder zege zwol de kritiek aan. Het deert hervormer Johan Cruijff allerminst.

VI 45: Cruijff blijft kalm, Verbeek, AZ, PSV en Feyenoord

Hij prijkt op de cover van de nieuwe editie van Voetbal International en predikt rust. Evenals Cruijff doen ook technisch directeur Marc Overmars, trainer Frank de Boer en aanvoerder Siem de Jong hun verhaal tegenover Simon Zwartkruis. 'De komende periode gaan we zien of het bij Ajax een kwestie van tijd of kwaliteit is', aldus Cruijff.

Gertjan Verbeek bespreekt de zware klus waarvoor hij staat bij 1. FC Nürnberg.
Gertjan Verbeek bespreekt de zware klus waarvoor hij staat bij 1. FC Nürnberg.

Een voetbalcoach die motor rijdt, huizen bouwt en judogrepen beheerst; Duitsland geniet van Gertjan Verbeek. VI ging op bezoek bij de nieuwe trainer van het altijd roerige 1. FC Nürnberg. 'Wij moeten voetbal spelen zoals rocksterren zingen. Lekker stevig, met pit.' Ook blikt Verbeek nog even terug op zijn ontslag bij AZ.

Datzelfde AZ is door de falende concurrentie de trotse lijstaanvoerder van de Eredivisie. In het middelpunt: een uiterst ontspannen Dick Advocaat, die bekoort in Alkmaar. 'Niet te veel poespas, dat is ook weleens prettig.'

Kan Martin van Geel de sleutelspelers van Feyenoord behouden?
Kan Martin van Geel de sleutelspelers van Feyenoord behouden?

Behalve voor Ajax is er uiteraard ook volop aandacht voor de andere twee traditionele topclubs. VI toetste het rapport en de 25 aanbevelingen van Forum PSV dat Eindhoven vorige week op zijn grondvesten deed trillen. De conclusie: het gros is al geïmplementeerd of reeds afgeschoten. Ook bij Feyenoord is het onrustig. De Rotterdammers staan aan de vooravond van een jaar waarin een complete renovatie wacht. Technisch directeur Martin van Geel is aan zet.

Verder in VI: de zeventienjarige Richairo Zivkovic, het grote talent van FC Groningen en NEC-targetman Michael Higdon, die uitlegt hoe hij ooit een nachtje in de cel belandde.

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 45 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen