VI 44: De Vrij spreekt, instabiel Ajax en een bom onder PSV

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord besloot eind vorige maand om Stefan de Vrij zijn aanvoerdersband af te nemen en dat deed de verdediger veel pijn. 'Dat ik die band verloor, heeft mij diep geraakt', zegt hij in de nieuwe editie van Voetbal International.

VI 44: De Vrij spreekt, instabiel Ajax en een bom onder PSV

De Vrij prijkt op de cover van VI nummer 44, waarin ook aandacht wordt besteed aan Ajax. De Amsterdammers kunnen opnieuw de Europese ambities niet waarmaken en ook in de Eredivisie overtuigen zij niet. 'Alle titelkandidaten hebben te maken met instabiliteit. Het gaat erom welke ploeg als eerste constant gaat presteren', aldus trainer Frank de Boer.

Technisch manager Marcel Brands van PSV met algemeen directeur Tiny Sanders
Technisch manager Marcel Brands van PSV met algemeen directeur Tiny Sanders

Bij PSV ging het deze week niet over voetbal, maar over een intern rapport waar VI's clubwatcher Thijs Slegers de hand op wist te leggen. De bevindingen zijn schokkend. 'Het huidige beleid zorgt voor spanningen en een gevoel van onbehagen' en 'het ontbreekt PSV aan een langetermijnvisie en strategie.' Het interne rapport ontaardde in een volkstribunaal.

AZ is de club met de meeste overwinningen dit seizoen in de Eredivisie en dat is voor een deel te danken aan Celso Ortiz. Sinds het ontslag van Gertjan Verbeek is de Paraguayaan plotseling onomstreden onder de nieuwe trainer, Dick Advocaat. 'Ik heb nooit begrepen waarom ik geen kans kreeg.'

Beeld van Schalke 04-Borussia Dortmund
Beeld van Schalke 04-Borussia Dortmund

Alexander Chigirinskiy is sinds vorige week de baas van Vitesse. Met de komst van de Russische miljardair lijken de financiële mogelijkheden van Vitesse op het eerste oog enorm toe te nemen. Chigirinskiy is veel rijker dan zijn Georgische voorganger Merab Jordania en dus zou hij de club een enorme financiële boost kunnen geven. Toch is dat vooralsnog wishfull thinking.

Vlak over de grens kookt het Ruhrgebied twee keer per jaar over. Dan knallen de giganten Schalke 04 en Borussia Dortmund op elkaar. Nog geen vijftig kilometer ligt er tussen de twee Duitse volksclubs. VI-verslaggever Iwan van Duren reisde voor de Kohlenpott-derby af naar Gelsenkirchen. Het werd een gedenkwaardige middag.

En ook Douglas Franco Teixeira komt aan het woord. De voormalig FC Twente-verdediger staat nu onder contract bij Dinamo Moskou, maar droomt nog altijd van een toekomst in Oranje.

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 44 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen