VI 42: aanvoerder Robin van Persie onder vuur

De nieuwe uitgave van het weekblad Voetbal International telt veel pagina's over de situatie rond het Nederlands elftal. Verslaggever Martijn Krabbendam schreef een verhaal over de grote problemen rond aanvoerder Robin van Persie.

VI 42: aanvoerder Robin van Persie onder vuur

In het verhaal komen diverse aspecten aan de orde; Van Persie's band met Arjen Robben, de botsing met Klaas-Jan Huntelaar, zijn moeizame relatie met de pers, de omgang met kritiek en dan was er afgelopen week ook nog veel gedoe binnen Oranje over de commerciële inkomsten van de internationals.

Taco van den Velde analyseerde Oranje in de wedstrijden tegen Kazachstan en IJsland en neemt in de nieuwe VI het beleid van Guus Hiddink onder de loep. Hij constateert onder meer dat Oranje zijn identiteit kwijt is.

In VI 42 staat in de rubriek Tien Vragen Aan een vraaggesprek met Arjen Robben.

In de nieuwe VI leest u in zes pagina's alles over het wonderlijke leven van Royston Drenthe. Iwan van Duren schreef een portret over de tragische teloorgang van een razende rebel, die ooit De Kuip verliet voor Real Madrid.

VI interviewde twee opvallende trainers uit de Eredivisie. Alfred Schreuder is stiekem nog steeds ongeslagen met FC Twente en wacht nu een confrontatie met Ajax.

Dwight Lodeweges maakte een half jaar geleden bekend dat hij SC Cambuur ging verruilen voor SC Heerenveen en werd Leeuwarden uitgejaagd. Komende zondag wacht hem de Friese derby.

Louis van Gaal haalde Ängel Di María voor 70 miljoen euro naar Manchester United. Wie is deze duurste Premier League-aankoop ooit eigenlijk? Een portret over de Arjen Robben van Manchester.

Voor zijn serie 125 jaar voetbal in Nederland blikt Frans van den Nieuwenhof dit keer terug op de UEFA Cup-winst van Feyenoord in 2002. Het is een verhaal over hete tranen en koude rillingen en toch ook over nodige turbulentie tijdens dat seizoen. 'Als hij tegen een jongen stond die er weinig van kon, dan proefde je zijn minachting. Robin van Persie’s gedrag moest veranderen.'

De topscorer van Nederland speelt bij ADO Den Haag. VI sprak met Michiel Kramer. Een spits met een uitgesproken mening. 'Ik heb een ingewikkelde gebruiksaanwijzing.'

In de rubriek Actueel leest u alles over het ontslag van trainer Nebojsa Gudelj bij NAC Breda.

Ook in de nieuwe editie van het magazine:

Nico Dijkshoorn over Robin van Persie, perschefs en Kazachstan
Balverliefd: Michel van Egmond blikt terug
De opvallende comeback van Ola John
Het indrukwekkende verhaal van Mawouna Amevor, Togolees international van Go Ahead Eagles
Coaches Betaald Voetbal-baas Gerard Marsman twijfelt aan de opleiding van Nederlandse trainers
Adnane Tighadouini, de ambitieuze smaakmaker van NAC Breda
Peter van Vossen doet het anders bij Fortuna Sittard. 'Ik zie veel van Louis van Gaal terug bij mezelf.'
De stille kracht van SC Cambuur: Mohamed El Makrini
Bankzitters: op bezoek bij Michael van Gerwen; wereldkampioen darts en PSV-fan
Anno: SC Heerenveen 1995

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 42 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen