VI 10: De Boer, Van Gastel, PSV en een cultheld

Frank de Boer staat deze week op de cover van VI. Hij vertelde Ajax afgelopen week dat hij nog minimaal anderhalf seizoen trainer zal zijn bij de Amsterdamse club. Een mooi moment voor een interview.

VI 10: De Boer, Van Gastel, PSV en een cultheld

VI-verslaggever Simon Zwartkruis voelde De Boer uitgebreid aan de tand. Over eenheidsworsten, Johan Cruijff, de scouting van Ajax, Riechedly Bazoer en interesse van andere clubs. 'Als Barcelona nog aanklopt, hebben ze pech.'

Martijn Krabbendam maakte een verhaal over Feyenoord, dat worstelt met de opvolging van trainer Fred Rutten. Zijn assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst zijn de eerste gegadigden. Ook beschrijft Krabbendam de reden achter het vertrek van Rutten uit De Kuip. VI-columnist Ronald Waterreus laat eveneens zijn licht daarover schijnen. 'Als het elke keer tot problemen leidt, ligt het óók aan Fred', aldus de oud-doelman.

Dat PSV voor het eerst sinds 2008 de landstitel gaat winnen, daaraan twijfelt vrijwel niemand nog. Ook niet na de 1-3 nederlaag van zondag tegen Ajax. Thijs Slegers polste vele kenners over de kracht van de aanstaande kampioen. 'Als PSV speelt, zit ik vaak op het puntje van mijn stoel.'

Joey van den Berg is een van de laatste cultvoetballers in Nederland. Marco Timmer interviewde de middenvelder van SC Heerenveen, die openhartig zijn mening geeft. 'Ik hou er niet van om dingen heen te draaien, dat is een teken van zwakte', zei Van den Berg tegen VI. Dat blijkt. Het werd een opmerkelijk interview.

Verder deze week in VI onder meer:
-FC Twente is technisch failliet
-Bankzitters: Marco Boogers
-De razendsnelle doorbraak van AZ-talent Wesley Hoedt
-Vitesse gaat terug naar de roots
-VI 50 jaar: Johan Derksen shockeert
-VI op Reis: de derby Sampdoria-Genoa
-Balverliefd: op stap met Guus Hiddink
-Transfermarkt wordt cruciaal voor NEC
-Arjan Swinkels (Roda JC) over zijn ongelooflijke tijd bij Lierse SK
-De FIFA-campagne van Michael van Praag
-Column Nico Dijkshoorn
-Tien Vragen aan Eric Botteghin (FC Groningen)
-Renato Tapia, lichtpuntje bij FC Twente

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 10 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's