Vertrek Van den Ham verrast Boogers: 'Leuk is anders'

Reacties

Marco Boogers is verrast door het nieuws dat hoofdcoach Harry van den Ham overstapt naar FC Utrecht. Daar wordt hij assistent-trainer van Rob Alflen. 'Ik hoorde gisteravond pas dat hij naar FC Utrecht ging', laat de technisch directeur van FC Dordrecht weten.

Vertrek Van den Ham verrast Boogers: 'Leuk is anders'

Boogers is naar eigen zeggen al drie maanden bezig om Van den Hams contract te verlengen. 'Eerst was de afspraak om tot na het competitieslot te wachten, vervolgens zouden we het na de play-offs doen. In hoofdlijnen waren we er ook al uit. Hij gaf vorige week nog aan de intentie te hebben om bij te tekenen', liet de succesvolle technisch directeur vanuit Mallorca weten, waar De Schapenkoppen promotie naar de Eredivisie vieren.

'Ik was verrast. Ik heb goed contact met Harry, maar ik hoorde gisteravond pas dat hij naar FC Utrecht ging. Ik vind het vooral erg jammer. Harry heeft goed werk verricht in Dordrecht en we waren nog niet klaar. Wel respecteer ik zijn besluit en wens ik hem uiteraard veel succes in Utrecht', liet hij tegenover Voetbal International weten.

En dus zal Boogers op zoeken moeten naar een nieuwe oefenmeester. 'Aangezien ik er tot gisteravond nog vanuit ging dat Harry zou blijven, heb ik me nog nergens in verdiept. Wel hebben wij altijd lijstjes klaarliggen, voor zowel spelers als trainers. Leuk is anders, maar we zijn niet in paniek. Dat zijn we in Dordrecht namelijk nooit.'

Ook Ad Heijsman, directeur van Dordrecht, blijft kalm. 'Als Marco maandag terug is van vakantie gaan we samen een lijstje met trainers doornemen. Of er sprake van paniek is? Nee man, dat kennen we hier niet.'

FC Dordrecht wist via de play-offs een deelnemersbewijs voor de Eredivisie te bemachtigen. In de finale was het over twee wedstrijden te sterk voor Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel werd het 2-2. In eigen huis maakte de Dordtse club de klus af door de Rotterdammers met 3-1 te verslaan. Harry van den Ham is zelf (nog niet) bereikbaar voor commentaar.

Bekijk wekelijks prachtige fotoseries op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.