FC Dordrecht verliest Van den Ham aan FC Utrecht

Reacties

Harry van den Ham vertrekt vijf dagen na de promotie met FC Dordrecht naar FC Utrecht. De 59-jarige trainer wordt assistent van Rob Alflen.

FC Dordrecht verliest Van den Ham aan FC Utrecht

'Wij bedanken Harry voor de prestaties die hij met het team heeft geleverd en wij wensen hem veel succes bij FC Utrecht', reageert algemeen directeur Ad Heijsman op de clubwebsite. 'Uiteraard gaan we nu op zoek naar een nieuwe trainer die past bij de club.'

FC Dordrecht presteerde het afgelopen seizoen uitstekend onder leiding van Van den Ham. Lang stond de club bovenaan in de Jupiler League, maar de titel was uiteindelijk een prooi voor Willem II. Via de play-offs promoveerde FC Dordrecht later alsnog naar de Eredivisie.

Meteen na de promotie ontkende Van den Ham nog een overstap naar FC Utrecht, waar hij eerder al twee keer assistent was. 'Maar ik ga daar niet heen als assistent. Ik ben met goed voetbal gepromoveerd naar de Eredivisie, ik was genomineerd voor de Rinus Michels Award voor beste trainer van Nederland, dan word ik toch geen assistent bij een beginnende trainer?'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.