Vertrek Poortvliet uit Helmond nabij na arbitragezaak

De overgang van trainer Jan Poortvliet van Helmond Sport naar Southampton lijkt nog slechts een formaliteit. De arbitragecommissie van de KNVB heeft bepaald dat de oefenmeester tegen betaling van 75 duizend euro zijn contract kan laten ontbinden.

Vertrek Poortvliet uit Helmond nabij na arbitragezaak

De arbitragezaak was noodzakelijk nadat Poortvliet een contract had getekend bij Southampton, terwijl hij ook nog een verbintenis had met Helmond Sport. De Brabantse club wilde de trainer niet kwijt en hield hem aan zijn contract. Desondanks vertrok Poortvliet naar Engeland en leidde hij al trainingen bij The Saints.

'Nu ik bij Southampton heb kunnen zien bij welke grote club ik kan gaan werken, lijkt het me onmogelijk terug te keren naar Helmond Sport', reageert Poortvliet in het Algemeen Dagblad op de uitkomst van de arbitragezaak. 'Ik zou het mentaal niet meer op kunnen brengen.'

Hoewel de club geld tegemoet kan zien voor het vertrek van Poortvliet, lijkt Helmond Sport de grote verliezer. De vastgestelde vergoedingssom ligt veel lager dan de door de Brabanders geëiste 250 duizend euro. Bovendien moet de eerstedivisionist op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, terwijl de voorbereiding op het nieuwe seizoen al is begonnen.

'Ik zou nog steeds heel graag willen dat Poortvliet morgen weer als onze trainer op het veld staat', aldus een teleurgestelde directeur Mario Captein.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen