Helmond Sport verbijsterd over Poortvliet naar Saints

Helmond Sport begrijpt er niets van dat Jan Poortvliet vrijdag is gepresenteerd is door Southampton als nieuwe manager. De Brabantse club zegt dat Poortvliet gewoon onder contract staat en dat er van een akkoord met de Engelse club geen enkele sprake is.

Helmond Sport verbijsterd over Poortvliet naar Saints

Algemeen directeur Mario Captein legt in het Eindhovens Dagblad uit hoe de vlag er volgens hem voorstaat. 'Southampton heeft zich twee dagen geleden bij ons gemeld voor Jan, en wij hebben gezegd dat Jan een contract heeft bij ons en dat we niet willen praten over een eventuele overgang', aldus Captein, waarna het stil bleef vanuit Engeland.

Van onderhandelingen, laat staan een overeenkomst, is dan ook zeker geen sprake, meent Captein. Poortvliet zou de laatste dagen evenmin iets van zich hebben laten horen.

'Niet omdat we ruzie zouden hebben of zo, maar gewoon omdat er geen aanleiding toe was. Jan heeft twee dagen terug aangegeven dat hij het ontzettend naar zijn zin heeft bij ons maar dat hij toch erg graag naar Engeland zou gaan. Ja, we hebben toen ook tegen Jan gezegd dat dat wat ons betreft niet doorgaat.'

Southampton presenteerde Poortvliet onder het mom: Jan the Man. Mark Wotte gaat hem assisteren in het Championship. 'Ik kijk er enorm naar uit om hier te beginnen', zei Poortvliet bij zijn eerste optreden bij Southampton. 'Het is frustrerend dat ik nog een paar weken moet wachten om met de spelers aan de gang te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen