Poortvliet niet op Helmonds maar Engels trainingsveld

Jan Poortvliet leidde maandag de eerste training van Southampton. Ongeveer tegelijkertijd begon ook Helmond Sport met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zonder Poortvliet welteverstaan.

Poortvliet niet op Helmonds maar Engels trainingsveld

De oefenmeester verraste eind mei door een contract te tekenen met Southampton, terwijl hij ook nog een verbintenis had met Helmond Sport. Beide clubs werden het niet eens over een afkoopsom, waardoor Poortvliet formeel de training in Helmond had moeten leiden.

De coach kwam echter niet opdagen op het sportcomplex van Helmondia'55, waar Helmond Sport de eerste training afwerkte. De eerstedivisionist had dat ook niet verwacht, zo valt te lezen op de website van de Helmonders. Mario Verlijsdonk, Jurgen Streppel, Frank van Kempen en Rein van Duijnhoven namen de 24 selectiespelers onder hun hoede.

Komende woensdag dient de arbitragezaak tussen Helmond Sport en Poortvliet. Algemeen directeur Mario Captein zegt in het Eindhovens Dagblad al een tijdje niets meer te hebben gehoord van Southampton en verwacht om die reden ook geen akkoord voordat de zaak begint. 'Maar we hebben nog drie dagen.'

Ondertussen meldt Southampton doodleuk dat Poortvliet en Mark Wotte maandag voor het eerst aan de slag gaan met de selectie van de The Saints. Voor de Engelse club lijkt er geen weg terug meer. De vorige hoofdcoach Nigel Pearson is inmiddels overgestapt naar Leicester City en de assistent-trainers Jason Dodd en John Gorman zijn eveneens vertrokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen