Vertonghen en Wilmots kritisch na oefenzege op Noorwegen

Reacties

België boog tegen Noorwegen een achterstand om in een overwinning (3-2), maar helemaal tevreden was bondscoach Marc Wilmots niet. Zo voldeed Jordan Lukaku eigenlijk alleen in aanvallend opzicht.

Vertonghen en Wilmots kritisch na oefenzege op Noorwegen

'Ik geef Jordan een goeie beoordeling na deze match. Hij toonde zich offensief en had veel inzet, hij kan een wapen zijn', aldus Wilmots, maar verdedigend liet de linksback wel een paar steken vallen. 'Jordan is twee keer positioneel in de fout gegaan. Tegen Italië komen dat soort fouten duur te staan.'

'Kijk, als iedereen fit is, heb ik een defensieve (Jan Vertonghen, red.) en offensieve (Jordan Lukaku, red.) optie op de linksachter', vervolgde Wilmots. 'We moeten vooral verder werken op de training. Als de aanval en het middenveld de verdedigende taken uitvoeren, komt de defensie minder onder druk.'

Vertonghen speelde tegen Noorwegen centraal en reageerde na afloop ook kritisch. 'Het was niet fantatisch. We scoren nu wel drie keer, maar krijgen er ook twee binnen. Als je tegen Italië of Ierland achter komt, kom je niet meer terug', verwees hij naar de duels in de groepsfase van het EK.

'We zijn nog op zoek naar de beste verdediging. Dat is niet per se met mij of Toby centraal. Iedereen moet zich schikken naar die beste defensie', besloot de verdediger van Tottenham Hotspur, die in Nederland voor Ajax en RKC Waalwijk speelde.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.