Versnellingen AC Milan te veel voor SC Heerenveen

SC Heerenveen keek uit naar het bezoek van AC Milan. De Italiaanse grootmacht en Danijel Pranjic zorgden inderdaad voor een bijzondere UEFA Cup-avond in Friesland (1-3).

Versnellingen AC Milan te veel voor SC Heerenveen

AC Milan was naar Heerenveen gekomen met stiekem al in het achterhoofd het aanstaande competitietreffen met Atalanta Bergamo. Trainer Carlo Ancelotti had onder anderen Clarence Seedorf en Ronaldinho aan de kant gelaten. En na ruim twintig minuten konden de Rossoneri rustig achterover leunen.

Kaká stond aan de basis van de versnelling die SC Heerenveen halverwege de eerste helft in een tijdsbestek van vier minuten op de knieën had gekregen. De Braziliaan was de aangever voor beide ietwat gelukkige Italiaanse treffers. De openingstreffer van Filippo Inzaghi was kenmerkend rommelig voor de spits, die ondanks een duw- en trekpartij met Calvin Jong-A-Pin én liggend op grond de 0-1 binnentikte. Gennaro Gattuso had bij de tweede Milanese treffer het geluk dat zijn schot van richting werd veranderd door een Fries been. Op de 3-0 van Inzaghi na zeventig minuten was weinig af te dingen. Pippo scoorde beheerst na een fraaie pass van Gattuso.

De eretreffer (1-3) kwam SC Heerenveen zeker wel toe. Mika Väyrynen had bij 0-0 zijn schot zien stranden op de vuisten van Dida, zoals Danijel Pranjic niet veel later een verkeerde keuze had gemaakt door voor te geven in plaats van te schieten in kansrijke positie.

Maar de Kroatische linkspoot zorgde voor een bijzonder laatste wapenfeit. Na een overtreding van Giuseppe Favalli op Paulo Henrique mocht Pranjic vijf minuten voor tijd aanleggen van elf meter. De Kroaat deed dat met verve. Met een stift verschalkte hij Dida. Het was het sluitstuk op een slotfase met een Fries overwicht, dat Milan zich in de slotfase liet welgevallen. De routine en klasse van de Italianen was de Friese formatie toen toch al te machtig geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen