'Verraste' Blatter faalt volgens Platini opnieuw

Reacties

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft het vertrek van Michael Garcia bij de Ethische Comissie van de Wereldvoetbalbond niet zien aankomen. Ondertussen kreeg de 78-jarige Zwitser zelf weer kritiek te verduren van UEFA-voorzitter Michel Platini en zijn uitdager Jérôme Champagne.

'Verraste' Blatter faalt volgens Platini opnieuw

Garcia kondigde woensdag zijn vertrek aan bij de FIFA, dat dinsdag het beroep van de Amerikaan tegen de samenvatting van het door hem opgestelde rapport over de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 niet ontvankelijk had verklaard. Garcia tekende het beroep aan, omdat hij vond dat de 44 pagina's tellende publicatie geen juiste weergave was van zijn onderzoeksrapport van 350 pagina's.

'Ik ben verrast door de beslissing van meneer Garcia', reageert Blatter in een statement van de FIFA. De omstreden preses voegt eraan toe dat 'het werk van de Ethische Commissie gewoon doorgaat en centraal punt zal zijn van de discussies tijdens de vergadering van het Uitvoerend Comité over twee dagen'. Tevens laat de FIFA weten dat datzelfde Uitvoerend Comité een tijdelijke vervanger van Garcia zal aanwijzen tot een permanente opvolger gevonden is.

Inmiddels zijn ook de eerste reacties op het vertrek van Garcia losgekomen. Platini walgt van de gang van zaken. 'De Ethische Commissie is in het leven geroepen om de transparantie in deze instantie te verbeteren, zoals wij allemaal wilden. Maar het heeft uiteindelijk alleen maar voor meer verwarring gezorgd. Met het vertrek van meneer Garcia faalt de FIFA opnieuw.'

Champagne, volgend jaar tegenkandidaat van Blatter om tijdens de verkiezingen als voorzitter van de wereldvoetbalbond te worden gekozen, noemde de gehele affaire 'een stap terug'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.