Vermaelen: 'Niet bang voor nieuwe blessure als ik speel'

Reacties

De blessuregevoelige Thomas Vermaelen denkt de grootste fysieke problemen achter zich te hebben gelaten. De Barcelona-verdediger kwam sinds de zomer van 2014 tot slechts zes optredens voor zijn club en hoopt dat aantal in het Champions League-duel met BATE Borisov van woensdag uit te breiden.

Vermaelen: 'Niet bang voor nieuwe blessure als ik speel'

Grotendeels door blessureleed wacht ex-Ajacied Thomas Vermaelen ruim een jaar na aankomst bij Barcelona nog altijd op zijn eerste Champions League-minuten voor de Spaanse club. Woensdag tegen BATE Borisov zou het er eindelijk van kunnen komen.  De 29-jarige Belg is terug na een kuitproblemen.

'Ik snap dat er vanwege mijn verleden twijfels zijn, maar ik ben niet bang voor een nieuwe kwetsuur als ik op het veld sta', vertelde Vermaelen tijdens een persconferentie. De terugkeer van de centrumverdediger is goed nieuws voor trainer Luis Enrique, die met defensieve problemen kampt. De Catalanen kregen in de competitie in tien duels al twaalf goals tegen, terwijl de teller aan het eind van vorig seizoen op 21 tegengoals in de Primera División stond.

In de Champions League heeft de kwetsbare achterhoede nog niet veel puntenverlies opgeleverd. De winnaar van de voorbije editie van het miljoenenbal staat met zeven punten uit drie duels fier bovenaan in Groep E. 'Onze positie geeft aan dat we goed spelen', verklaarde Luis Enrique, die nog niet prijs wilde geven of Vermaelen speelminuten krijgt in de thuiswedstrijd tegen de Wit-Russen.

'Voor iedere wedstrijd denk ik kritisch na over de best mogelijke opstelling. De resultaten van vorig jaar toonden aan dat het met het managen van de spelersgroep goed zat. Ook dit seizoen zal dat doorslaggevend zijn', luidde de uitleg van de Barça-trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.