Vermaelen helpt Barcelona aan minimale zege op Málaga

Reacties

Barcelona had in het eigen Camp Nou de grootste moeite om afstand te nemen van Málaga. Het was Thomas Vermaelen die voor de krappe 1-0 overwinning zorgde.

Vermaelen helpt Barcelona aan minimale zege op Málaga

Málaga wist lange tijd stand te houden, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. In de 73ste minuut zorgde Thomas Vermaelen voor de bevrijdende openingstreffer. De Belgische centrumverdediger reageerde attent op een bal die via Málaga-doelman Carlos Kameni voor zijn voeten viel.

Barcelona was met voormalig Ajacieden Vermaelen en Luis Suarez in de basis op zoek gegaan naar de tweede competitiezege op rij. De Catalanen waren zoals gebruikelijk uiterst dominant, maar Kameni vormde lange tijd een sta-in-de-weg. Het aanvalstrio Suarez, Lionel Messi en Neymar zocht tevergeefs naar manieren om de Kameroener te verschalken. Javier Mascherano was het dichtst bij de openingstreffer. Hij zag zijn kopbal in de eerste helft op de lat belanden.

De bezoekers, met voormalig Eredivisie-spelers Nordin Amrabat en Roberto Rosales in de basis en Adnane Tighadouini buiten de wedstrijdselectie, hielden het verschil minimaal en waren in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. Invaller Charles had de 1-1 op zijn schoen, maar vergat vanaf enkele meters Barcelona een domper te bezorgen. Het betekende de tweede minieme zege op rij voor de Blaugranas.

De Champions League-winnaar begon La Liga vorige week met een 1-0 zege op Athletic de Bilbao. Zo nam Barcelona direct revanche op de Basken voor de afstraffing in de strijd om de Spaanse Super Cup (5-1 verlies over twee duels). Suarez besliste de ontmoeting in San Mamés. Zo zijn het voorlopig ex-Ajax-spelers die de Barcelona-productie in de competitie voor hun rekening nemen.

Real Sociedad - Sporting Gijón 0-0
Asier Illarramendi heeft zijn rentree in Estadio Anoeta niet op kunnen luisteren met een overwinning. De bij Real Sociedad opgeleide middenvelder keerde deze week terug op het oude nest na een avontuur bij Real Madrid en begon zaterdagavond in de basis. Sporting Gijón bleek te stug voor de ploeg uit San Sebastian, waardoor een doelpuntloos gelijkspel het resultaat was. De van Barcelona gehuurde Alen Halilovic debuteerde als invaller bij de bezoekers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.