Verloren zoon Ondaan helpt Willem II aan eerste zege in 2016

Reacties

Willem II heeft de eerste overwinning van 2016 te pakken. Terell Ondaan groeide, in het duel van zijn eerste basisplek sinds de laatste speelronde van vorig seizoen, uit tot matchwinner: 0-1. Daarmee zorgde de aanvaller niet alleen voor een spaarzaam Tilburgs lichtpuntje, maar ook voor een lichte crisissfeer in Arnhem.

Verloren zoon Ondaan helpt Willem II aan eerste zege in 2016

Willem II leefde in mineur toe naar het uitduel. Afgelopen week haakten aanvallers Bartholomew Ogbeche en Bruno Andrade geblesseerd af, terwijl de Tilburgers al zo veel moeite met scoren hadden. Anouar Kali meldde zich in de selectie van Jurgen Streppel ook nog eens in de ziekenboeg. Bij Vitesse was de sfeer niet veel beter. De Arnhemmers presteren onder Rob Maas wisselvallig en er gaat vooral veel aandacht uit naar de aanhoudende stoelendans in het elftal van de opvolger van Peter Bosz.

In het eerste bedrijf werd die dubbele mineurstemming vertaald naar het veldspel. Voor rust was het armetierig en kwamen beide ploegen, die zoals de laatste weken ook maar weinig weggaven, niet verder dan wat afstandsschoten. Door het teleurstellende optreden werd de thuisploeg met een striemend fluitconcert begeleid bij de aftocht richting kleedkamer na de eerste helft.

Na rust kwam Vitesse iets feller uit de startblokken. Dat leidde onder meer tot een enorme pegel van Marvelous Nakamba, die de bal via doelman Kostas Lamprou en de lat uit het Willem II-doel zag blijven. Even daarvoor had Milot Rashica vergeefs om een penalty gevraagd en moest hij zijn valpartij zelfs bekopen met een gele kaart voor een schwalbe.

Na ruim een uur brak Ondaan met een goal die uit de lucht kwam vallen de ban. Uit een corner van Lucas Andersen kopte de aanvaller via Nakamba raak. Daarmee bekroonde hij zijn terugkeer in de basis nadat hij in de vorige twee duels was ingevallen. Daarvoor moest Ondaan steevast toekijken vanwege een zware knieblessure. Omdat Ondaan vervolgens naliet nog eens te scoren, bleef het spannend. Maar uiteindelijk bleef het bij 0-1, waardoor een derde fluitconcert en zelfs enkele witte zakdoekjes de uiterst teleurstellende avond voor de Arnhemmers compleet maakten. Maas werd ook al uitgejouwd toen hij bij een 0-1 achterstand clubtopscorer Valeri Qazaishvili naar de kant haalde.

Willem II heeft daardoor de belangrijke eerste zege van 2016 te pakken. Veel goals zijn er na de winterstop niet te bewonderen in de duels van de Tricolores. De treffer van Ondaan was pas de vierde in het nieuwe jaar, maar er werden ook maar zeven goals geïncasseerd. Door de zege komt Willem II in punten gelijk met nummer veertien Roda JC Kerkrade, dat nog een duel tegoed heeft. Het verschil met Excelsior, SC Cambuur en De Graafschap is respectievelijk drie, negen en elf punten. Voor Streppel was het dubbel feest: hij won voor het eerst in zes duels eens van Vitesse.

Vitesse is de nummer zeven van Nederland, maar blijft uiterst wisselvallig. Onder Maas werd in acht competitieduels drie keer verloren, drie keer gelijkgespeeld en maar twee keer gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.