Verhuurde Willem II'ers wekken Engelse interesse

Reacties

De door Willem II verhuurde aanvallers Kevin Brands en Justin Mathieu weten zich in de belangstelling van meerdere clubs uit Engeland. Met name voor eerstgenoemde is de interesse concreet.

Verhuurde Willem II'ers wekken Engelse interesse

De 26-jarige Brands (foto) wordt door FC Volendam dit seizoen gehuurd van Willem II, waar zijn contract aankomende zomer afloopt. In Volendam presteert Brands uitstekend. In 25 competitiewedstrijden scoorde hij al negentien keer, waarmee hij de derde plaats in het topscorersklassement van de Jupiler League bezet.

Zijn prestaties in combinatie met zijn aflopende contract maken dat meerdere clubs uit de League One, het derde Engelse niveau, hem met veel interesse volgen. Koploper Bristol City, Sheffield United (vijfde), Doncaster Rovers (tiende) en Scunthorpe United (zeventiende) hengelen allemaal naar de diensten van de ex-speler van onder meer Telstar en SC Cambuur. Onlangs trok FC Oss-topscorer Kevin van Veen al naar Scunthorpe.

Mathieu
Ook voor Justin Mathieu (18, foto onder) bestaat de nodige interesse. De vleugelspits ligt bij Willem II nog tot 2016 vast, die club verhuurt hem deze jaargang aan FC Oss. Bij de Ossenaren presteert de jongeling, die in de voorselectie van Oranje Onder-19 zit, eveneens prima. Met zeven treffers in 27 competitieduels had hij een fraai aandeel in de periodetitel die de huidige nummer vijf van de Jupiler League onlangs pakte.

Mathieu - die in het verleden in Tilburg nog wel eens werd gezien als moeilijke jongen - mag zich verheugen op belangstelling van enkele clubs uit (de top van) het Championship, het tweede niveau. Met Middlesbrough, Norwich City, Sheffield Wednesday en Fulham volgen respectievelijk de nummer drie, vijf, elf en twintig van de ranglijst hem zeer intensief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.