Verhoek kan kiezen en vertrekt snel bij Feyenoord

Reacties

De verwachting is dat Wesley Verhoek (28) nog deze week vertrekt bij Feyenoord. De rechterspits die al lang niet meer voorkomt in de plannen van trainer Fred Rutten, staat in de belangstelling van drie clubs uit de Eredivisie, waaronder ADO Den Haag.

Verhoek kan kiezen en vertrekt snel bij Feyenoord

Het trio heeft zich al officieel gemeld bij Feyenoords technisch directeur Martin van Geel. Verhoek voerde afgelopen vrijdag een twee uur durend gesprek met ADO Den Haag-coach Henk Fraser en hield daaraan een positief gevoel over. Eerder sprak hij ook al met een andere club uit de Eredivisie, terwijl hij daarnaast een afspraak heeft staan met nog een geïnteresseerde partij.

Verhoek wil snel een beslissing nemen en Feyenoord zal meewerken aan zijn vertrek. Daarmee komt een einde aan een mislukt avontuur, al heeft Verhoek geen spijt van zijn overgang naar Feyenoord, dat hem in de zomer van 2012 overnam van FC Twente. De rechterspits wil snel weer speelminuten maken. Zijn laatste officiële wedstrijd was het thuisduel in de voorronde van de Champions League met Besiktas. In competitieverband speelde hij dit seizoen nog geen minuut.

De situatie van de buitenspeler werd helemaal uitzichtloos toen trainer Fred Rutten hem als enige speler uit de selectie niet meenam naar het trainingskamp van Feyenoord in Dubai. Nu willen drie Eredivisie-clubs hem snel verlossen.

Vervanger
Pas als Verhoek echt vertrokken is gaat Feyenoord zich oriënteren op een eventuele vervanger. 'Maar het is niet zo dat we de selectie zeker aanvullen als Wesley vertrekt', aldus Van Geel tegenover Voetbal International.

'We stellen en houden ons op het standpunt dat deze selectie kwalitatief van dusdanige kwaliteit is dat we mee kunnen strijden om het kampioenschap. Die ambitie past bij de financieel gezonde club die we zijn. Dat neemt niet weg dat we altijd naar interessante spelers zullen kijken. Maar scouting is bij ons een continu proces.'

Spits Mike Havenaar staat op het wensenlijstje van de nummer drie in de Eredivisie. De 27-jarige Nederlandse Japanner is zonder club, nadat hij zijn contract met het Spaanse Córdoba kort voor de jaarwisseling had laten ontbinden.

Twee weken geleden kwam Wesley Verhoek uitgebreid aan het woord over zijn uitzichtloze situatie bij Feyenoord. Dit interview is te lezen op VI Premium.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.