Verguisde Van der Heijden plots steunpilaar bij Feyenoord

Reacties

Jan-Arie van der Heijden had het vorig seizoen zwaar te verduren, maar heeft zich inmiddels geruisloos in de basis gespeeld bij Feyenoord. Dat de Rotterdammers dit seizoen al zes keer de nul hielden en nog geen punt lieten liggen toont aan dat de defensie staat als een huis.

Verguisde Van der Heijden plots steunpilaar bij Feyenoord

In uitwedstrijden kreeg Feyenoord dit seizoen in de Eredivisie zelfs nog geen enkele goal tegen. Ook tegen Willem II werd zondag het doel weer schoon gehouden (0-2). 'Ik had het er na de wedstrijd meteen over met Eric Botteghin. De nul is voor ons als verdediging heel belangrijk. We weten dat we jongens hebben die altijd een goal kunnen maken, dus als wij het dan achterin dichthouden, wordt de kans op winst al een stuk groter.'

De 28-jarige Van der Heijden werd medio 2015 transfervrij overgenomen van Vitesse. Na een slecht begin van zijn Feyenoord-periode belandde de linkspoot op de bank. Door de blessure van Sven van Beek en het doorschuiven van Terence Kongolo naar de linksbackpositie kreeg de ex-Ajacied dit seizoen uit het niets een nieuwe kans. Samen met Botteghin vormt hij een betrouwbaar centrum, in de rug gesteund door doelman Brad Jones.

'We hebben een goede wisselwerking met hem. Hij is een baken van rust in het doel en geeft ons als verdediging een gevoel van zekerheid', looft Van der Heijden zijn keeper, die werd aangetrokken omdat Kenneth Vermeer een zware blessure opliep. Feyenoord speelt momenteel dan ook met een defensie die is ontstaan uit toevalligheden. Jones werd gecontracteerd na het wegvallen van Vermeer, Botteghin is een zekerheidje door de blessure van Van Beek en Van der Heijden profiteerde van het doorschuiven van Kongolo.

In de ogen van Van der Heijden laat de huidige samenstelling van Feyenoord slechts zien hoe sterk de selectie van de Rotterdammers is. 'Bilal (Basaçikoglu, red.) speelde tegen Willem II een goede wedstrijd, terwijl Renato (Tapia, red.) en Michiel (Kramer, red.) goed invielen. Zelf ben ik ook na een aantal wedstrijden op de bank in het team gekomen. De spelers die invallen, gaan mee in het niveau en maken het elftal niet zwakker', concludeert de mandekker op de clubsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.