Feyenoord behoudt perfecte score na hoogstandje Jørgensen

Reacties

Feyenoord heeft in de uitwedstrijd tegen Willem II een vervolg aan de zegereeks in de Eredivisie gegeven. Na een prachtige goal van Nicolai Jørgensen handhaafde de koploper zijn perfecte score, zonder indruk te maken: 0-2. Het gat met kampioen PSV, dat zaterdag gelijkspeelde tegen SC Heerenveen, is daardoor twee punten gegroeid.

Feyenoord behoudt perfecte score na hoogstandje Jørgensen

Feyenoord had drie dagen na de zware Europese uitwedstrijd tegen Fenerbahçe (1-0) moeite het verschil te maken tegen Willem II. Jørgensen had de Rotterdammers met een fraaie hakbal achter zijn standbeen - na goed werk van Bilal Basaçikoglu – weliswaar al na een kwartier op voorsprong gezet, maar een makkelijke middag werd het niet in Tilburg. Net als in de drie confrontaties van vorig seizoen was het echter genoeg om De Tricolores het hoofd te bieden.

Kostas Lamprou had vlak voor de openingsgoal al moeten redden op een schot van Tonny Vilhena, maar de Griekse Willem II-doelman hoefde in het restant van het duel nog maar zelden in actie te komen tegen zijn oude club. Schoten uit de tweede lijn van Jens Toornstra en Basaçikoglu, de vervanger van de niet volledig fitte Berghuis, en een rollertje van Jørgensen vormden geen bedreiging. Daardoor kon Willem II lang jacht blijven maken op de gelijkmaker.

Nicolai Jørgensen maakte tegen Willem II zijn zevende officiële treffer voor Feyenoord.
Nicolai Jørgensen maakte tegen Willem II zijn zevende officiële treffer voor Feyenoord.

In drie van de vier laatste competitieduels had de ploeg van trainer Erwin van de Looi een punt gepakt, dat was nu te veel gevraagd. De mogelijkheden waren er wel. Zo was spits Fran Sol af en toe gevaarlijk, kopte Freek Heerkens uit een vrije trap van Thom Haye net naast en moest Feyenoord-doelman Brad Jones na rust redding brengen op een kopbal van Funso Ojo. Jordy Croux was met sterke acties vaak de aanstichter van het gevaar. Zo kreeg Bartholomew Ogbeche een enorme schietkans, maar Feyenoord bleef overeind.

Een kwartier voor tijd kon de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst definitief rustig achterover leunen. Invaller Renato Tapia kreeg alle gelegenheid de zestien in te dribbelen en stelde de achtste zege op rij van de Rotterdammers in de Eredivisie veilig. Daarna kabbelde het duel - dat door onrust op de tribune even stillag - naar het einde, al kregen Ogbeche en invaller Michiel Kramer nog kansen. Feyenoord gaat met een voorsprong van vijf punten op Ajax en zeven op PSV de interlandpauze in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.