Willem II legt relschoppers tegen Feyenoord stadionverbod op

Reacties

Willem II heeft vijf van de relschoppers bij het duel met Feyenoord zondag (0-2) geïdentificeerd, hen wacht een stadionverbod. De club kan daarbij rekenen op de steun van de KNVB.

Willem II legt relschoppers tegen Feyenoord stadionverbod op

Supporters gingen in het Koning Willem II Stadion met elkaar op de vuist, waardoor scheidsrechter Dennis Higler het spel zelfs even stillegde. Erwin van de Looi hield achteraf geen blad voor de mond: 'Walgelijk, dit slaat helemaal nergens op', foeterde de WIllem II-trainer. De club heeft middels een statement op de website afstand genomen van het incident: 'Wij distantiëren ons van alle vormen van geweld en vinden dan ook dat dit soort gedrag abosluut niet thuishoort in een stadion.'

'Nog triester is dat het geweld zich afspeelde vlak voor vak K en vak J, waardoor er veel kinderen getuige zijn geweest van het geweld. Dit gaat ons zeer aan het hart. Wij zullen in samenwerking met de politie, er alles aan doen om de personen die hier onderdeel van zijn geweest via de beelden te identificeren en te straffen', schreef de club na afloop van het duel.

Inmiddels zijn vijf relschoppers geïdentificeerd, zij krijgen een dezer dagen een stadionverbod opgelegd, meldt de club. De KNVB heeft zijn steun daarvoor uitgesproken. 'Wij staan uiteraard achter het onderzoek en zijn blij met de reacties van beide clubs', aldus competitieleider Gijs de Jong. 'De voorgenomen maatregelen om de daders te straffen hebben natuurlijk onze instemming', aldus De Jong op de website van de bond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.