Verdriet en verbijstering in Lokeren: 'Natuurlijk ben ik kwaad'

Reacties

Voormalig Ajacied Jelle Van Damme heeft maandagmiddag vol ontzetting kennis genomen van het faillissement van zijn club Lokeren.

Verdriet en verbijstering in Lokeren: 'Natuurlijk ben ik kwaad'
© Pro Shots

Lokeren had al lange tijd financiële problemen en maandag viel dan eindelijk definitief het doek. Omdat er geen nieuwe investeerder meer op de proppen kwam, zag ook de rechter geen andere mogelijkheid. Er zijn inmiddels twee curatoren aangesteld. De 36-jarige Van Damme speelt sinds deze zomer voor de club en wacht nog altijd op 250.000 euro tekengeld.

'We zijn aan het lijntje gehouden', moppert hij tegen VTM. 'Als spelers hebben wij natuurlijk ook onze verantwoordelijkheid, maar in de omstandigheden konden wij niet presteren. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Je raakt gewoon je zin om te trainen kwijt. De nieuwe eigenaren hebben nooit een goed business plan gehad. Als je geen geld hebt, moet je geen club kopen, zo simpel is het', aldus de Belg.

'Natuurlijk ben ik kwaad. Ik ben heel kwaad, maar ik houd me in, want ik wil geen dingen zeggen die tegen mij gebruikt kunnen worden. Ik spreek voor mezelf, maar denk niet dat ik de enige ben. De advocaten gaan nog flink wat werk hebben', voorspelt Van Damme.

Burgemeester Filip Anthuenis reageert bij Sporza: 'Dit is een gitzwarte dag voor de stad Lokeren. Het is een zeer bizarre periode die we kennen met de coronacrisis. Het nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen, maar toch komt het als burgemeester en vooral als supporter bijzonder hard aan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lokeren
Meer over Lokeren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.