Verdedigers zorgen voor zege Uruguay in Bolivia

Uruguay is uitstekend gestart aan de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Óscar Tabárez won het uitduel met Bolivia dankzij doeltreffende verdedigers (0-2).

Tabárez kon niet beschikken over Edinson Cavani en Luis Suarez, die beiden geschorst waren. Maar al na tien minuten kwam Uruguay op voorsprong in La Paz. Daniel Vaca bracht uitstekend redding op een kopbal van Abel Hernández, die daar zichtbaar van baalde, maar in de rebound was het Martín Cáceres die de bezoekers op voorsprong zette.

In de 69ste minuut zorgde een andere verdediger voor de voortijdige beslissing. Uit een vrije trap van Carlos Sánchez kopte Diego Godín (foto) bij de tweede paal binnen. Twee minuten later kreeg Bolivia nog een tegenvaller te verwerken, want Jair Torrico kreeg een directe rode kaart na een zware overtreding op José Giménez.

Met elf tegen tien bleef het 0-2, waardoor Uruguay een foutloze start van de WK-kwalificatiecampagne kende. Dinsdag is Colombia de volgende tegenstander.