Verdediger Schwaab eerste versterking van PSV

Reacties

PSV heeft met Daniel Schwaab (27) de eerste aanwinst voor het komende seizoen binnen. De Duitse centrumverdediger komt transfervrij over van VfB Stuttgart en tekent een driejarig contract bij de regerend landskampioen.

Verdediger Schwaab eerste versterking van PSV

Schwaab kan worden gezien als de ervaren vervanger van Jeffrey Bruma, die eerder deze zomer naar VfL Wolfsburg vertrok. Eerder was Nicolas Lombaerts (31) voor die vacante positie in de defensie in beeld bij de Eindhovenaren. De Belgisch international had nog een doorlopend contract met Zenit Sint-Petersburg, maar sprak zelf de wens uit zijn carrière dichter bij huis te willen voortzetten.

Omdat er veel interesse was in de verdediger, werd de prijs flink opgedreven. De Eindhovenaren waren echter niet van plan om diep in de buidel te tasten voor een dertiger. Schwaab, die vorig seizoen in 29 Bundesliga-wedstrijden in actie kwam maar een degradatie niet kon voorkomen, bleek een goedkoper alternatief. De voormalig Duits jeugdinternational - in 2009 Europees kampioen met Duitsland Onder -21 in een ploeg met onder meer Mesut Özil - liep na drie jaar in Stuttgart uit zijn contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.