Verbeek zelfverzekerd: 'Moeten niet bang zijn voor Sparta'

Gertjan Verbeek is blij dat AZ het in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen Sparta Rotterdam opneemt. De trainer vindt dat de Alkmaarse ploeg het aan zijn stand verplicht is de bezoekers uit Rotterdam te verslaan.

Verbeek zelfverzekerd: 'Moeten niet bang zijn voor Sparta'

AZ won vorig seizoen de beker door PSV in de finale met 2-1 te verslaan. Eerder in het toernooi rekende AZ af met Ajax (3-0), FC Den Bosch (5-0), FC Dordrecht (4-2), SWZ en FC Volendam (beiden 4-1). Verbeek gaat er vanuit dat AZ die succesvolle bekerreeks woensdag tegen Sparta voortzet.

'We zullen Sparta niet onderschatten, maar hoeven ook niet bang voor ze te zijn', stelt de oefenmeeste zelfverzekerd. 'Maar goed, we moeten het nog wel even doen.' Na het succes van vorig seizoen wordt het bekertoernooi in Alkmaar uiterst serieus genomen. 'Dat wij deze prijs vorig jaar wonnen heeft veel indruk gemaakt en plezier opgeleverd. Ik denk dat de jongens het belang van dit toernooi wel beseffen', vervolgt Verbeek op de clubsite.

De trainer verwacht dat Sparta defensief aan zal treden in Alkmaar en wijzigt daarom de bezetting van zijn middenveld. Willie Overtoom krijgt de voorkeur boven Viktor Elm. 'Wij zullen weinig ruimte krijgen en daar is Willie handiger in dan Viktor', aldus Verbeek.

De coach kan tegen Sparta niet beschikken over Dirk Marcellis en de late aanwinst Denni Avdic. Het duo traint al wel mee, maar mist wedstrijdritme. Eli Babalj is vanwege een hernia nog enkele weken uit de roulatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen