Verbeek: 'Nu geen behoefte meer aan bondscoachschap'

Pim Verbeek is niet beschikbaar voor de baan van bondscoach van Marokko. In het voetbalgekke Noord-Afrikaanse land speculeren de media volop over een andere rol voor de Rotterdammer. Verbeek is sinds 2010 als technisch directeur verantwoordelijk voor alle jeugdteams van Marokko en realiseerde tot op heden al zijn doelstellingen.

Verbeek: 'Nu geen behoefte meer aan bondscoachschap'

De huidige keuzeheer van de A-ploeg, Rachid Taoussi, doet dat waarschijnlijk niet. 'En dan steekt direct het opportunisme dat het voetbal hier typeert de kop op', zegt Verbeek. 'De A-ploeg staat er inderdaad niet goed voor, maar heeft in theorie nog een kans op plaatsing voor het WK van 2014. Bij winst op Tanzania en Ivoorkust is Taoussi, overigens een prima kerel, weer de gevierde man.'

De Marokkaanse bond koos na het ontslag van Erik Gerets in september vorig jaar voor Taoussi. Verbeek: 'Op dát moment had ik het wel willen overnemen, zeg ik eerlijk. Maar nu zou dat inhouden dat ik een nieuw contract moet tekenen en daar heb ik eigenlijk niet zo'n behoefte aan. Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin, maar er er is echt geen sprake van verlenging.' (Thijs Slegers)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen