Australië polst Pim Verbeek voor bondscoachschap

Na de contractbreuk van Dick Advocaat met de Australische voetbalbond moeten de Socceroos op zoek naar een nieuwe bondscoach. Het oog is daarbij gevallen op een andere Nederlander: Pim Verbeek.

Verbeek (51) zit sinds zijn vertrek als bondscoach van Zuid-Korea na afloop van het toernooi om de Azië Cup van afgelopen zomer zonder werk en heeft naar eigen zeggen wel oren naar de vacature.

'Ik ben zondagavond vanuit Australië door een tussenpersoon van de bond gebeld met de vraag of ik interesse had in de functie van Australisch bondscoach', verklapt de Rotterdammer deze week in Voetbal International. 'Dat heb ik zeker. Het klinkt als een zeer interessante uitdaging.'

Rob Baan, technisch manager van de Australische bond, bevestigt dat Verbeek één van de kandidaten is voor de vacante functie bij de bond. Maar volgens de technisch manager staat ook de voormalige Duitse topspits Jürgen Klinsmann hoog op de shortlist van de FFA.

Aan een eventuele aanstelling van Verbeek kleeft in de ogen van Baan een belangrijk voordeel in vergelijking met grotere namen als Klinsmann. Aangezien Australië in de aanstaande strijd om een ticket voor het WK 2010 in Zuid-Afrika is ingedeeld in de Aziatische kwalificatiezone, is het een pré dat de nieuwe bondscoach de weg kent in Azië.

Verbeek voldoet aan die eis: hij heeft de afgelopen jaren veel aan ervaring gewonnen door zijn werkzaamheden voor de Zuid-Koreaanse bond: eerst als assistent van toenmalig bondscoaches Guus Hiddink en Dick Advocaat en later als bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen