Verbeek na zege: 'De eerste helft was verschrikkelijk'

Gertjan Verbeek won vier van zijn laatste vijf wedstrijden als trainer bij 1. FC Nürnberg, maar hij blijft kritisch over de prestaties van zijn elftal.

Thuis tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig ging het voor rust namelijk behoorlijk mis. Dominick Kumbela zette de bezoekers op voorsprong en zag daarna zijn strafschop gekeerd worden door Raphael Schäfer. Nürnberg-verdediger Per Nilsson pakte bovendien een rode kaart. Na de hervatting zette Nürnberg met tien man de 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning, wat mede te danken was aan Schäfer, die nog een penalty stopte. Ook Nürnberg faalde overigens via Hiroshi Kiyotake vanaf elf meter.

Verbeek concludeerde dat de krankzinnige wedstrijd veel gespreksstof bood. 'We hebben de komende dagen veel te bespreken. Ik hoop dat het elftal dan wakkerder is dan in de eerste helft. Voor rust was het verschrikkelijk. Op die manier kun je geen voetbal spelen. Het moet ons duidelijk worden dat we agressief moeten zijn.'

Toch zag de Nederlandse oefenmeester ook genoeg lichtpunten. 'In de tweede helft hebben we veel beter gespeeld. Natuurlijk ben ik ook gelukkig met de zege. Na rust heb je kunnen zien hoe belangrijk wedstrijdinstelling is. Schäfer was met zijn twee gestopte strafschoppen absoluut de man van de wedstrijd.'

Dankzij de overwinning op Braunschweig klimt Nürnberg naar de twaalfde plaats in de Bundesliga. Na de winterstop won het elftal van Verbeek vier van zijn vijf wedstrijden. Alleen tegen de ongenaakbare koploper Bayern München werd een 2-0 nederlaag geleden.