Veltman: 'We werden platgewalst door Red Bull'

Reacties

Joël Veltman waakt voor onderschatting van Rapid Wien. De verdediger van Ajax doet dat deels uit ervaring. In het seizoen 2013/14 was Red Bull Salzburg veel te sterk voor de Amsterdammers.

Veltman: 'We werden platgewalst door Red Bull'

Destijds ging Ajax met Veltman in de thuiswedstrijd met 0-3 onderuit. In de uitwedstrijd volgde een 3-1 nederlaag in de zestiende finale van de Europa League. Voor de derde voorronde van de Champions League kwam er opnieuw een Oostenrijkse opponent uit de bus.

'Een mooie tegenstander. Maar van onderschatting zal geen sprake zijn', stelt Veltman op de website van het bureau dat zijn belangen behartigt: Wasserman. 'We dachten toen: de kampioen van Oostenrijk, een prima tegenstander. Maar terwijl iedereen verwachtte dat we wel even zouden winnen van Red Bull, werden we platgewalst. Ik heb eigenlijk nog nooit een wedstrijd meegemaakt waarin we zo kansloos waren.'

'Ook in die tweede wedstrijd hadden we niets in te brengen', weet de verdediger. 'We zijn er nu in elk geval van doordrongen dat we de ontmoetingen tegen Rapid Wien niet te licht moeten opvatten. Die ploeg heeft het in de competitie ook helemaal niet slecht gedaan tegen Salzburg', aldus Veltman over de 32-voudig recordkampioen van Oostenrijk, die afgelopen seizoen op maar zes punten van Red Bull eindigde.

Verder dan de derde voorronde wil Veltman daarom niet kijken. 'We hebben onze les geleerd, na de Europa League-wedstrijden van vorig jaar. Ik heb de spelers die er destijds tegen Red Bull niet bij waren, ook verteld dat we lering moeten trekken uit die ontmoetingen.'

Ajax trapt woensdag in Oostenrijk om 21.05 uur af. Op 4 augustus is de return in De Arena om 20.15 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.