Veltman verklapt wijziging van systeem bij Oranje

Reacties

Louis van Gaal stapt mogelijk af van zijn 4-3-3-systeem. De bondscoach van het Nederlands elftal probeert tijdens de trainingsstage in aanloop naar het WK in Brazilië een andere formatie uit met meer verdedigers.

Veltman verklapt wijziging van systeem bij Oranje

'We gaan natuurlijk een nieuw systeem uitproberen, waarschijnlijk ook spelen', verklapte Joël Veltman op de KNVB-website. 'Meer verdedigers hoeft niet te betekenen dat we verdedigender gaan spelen. Het houdt in dat je opbouwend scherp moet zijn en één of twee spitsen voor je hebt die je moet uitschakelen.'

Oranje neemt mogelijk een voorbeeld aan Feyenoord, waar trainer Ronald Koeman afgelopen seizoen regelmatig afstapte van zijn 4-3-3-systeem en in een 5-3-2-formatie speelde. Nadat Kevin Strootman in maart een zware knieblessure had opgelopen, waardoor hij het WK mist, zinspeelde Van Gaal al op een wijziging van zijn systeem.

In eerste instantie selecteerde Van Gaal voor de trainingsstage twintig spelers uit de Eredivisie, die zich woensdag in Hoenderloo meldden. Jürgen Locadia haakte echter af met een liesblessure, waarna Marco van Ginkel (Chelsea) bij de selectie werd gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.