Veltman: 'Niet heel terecht ongeslagen in Klassieker'

Reacties

Joël Veltman is er alles aan gelegen zijn reeks zonder nederlaag tegen Feyenoord woensdagavond in het KNVB-bekertoernooi voort te zetten. De Ajax-verdediger blikt vooruit op zijn vijfde Klassieker.

Veltman: 'Niet heel terecht ongeslagen in Klassieker'

'Sinds mijn debuut in het eerste van Ajax heb ik nog nooit van Feyenoord verloren', onthult de 23-jarige verdediger op de clubsite. Alle vier de duels met de Rotterdammers waarin Veltman in actie kwam, werden door Ajax gewonnen.

Die reeks overwinningen leek vorig jaar september ten einde te komen in De Kuip, toen Feyenoord de overhand had. 'Ik moet eerlijk bekennen dat we niet heel terecht ongeslagen bleven. Ricardo (Van Rhijn, red.) maakte al heel vroeg de enige treffer en Feyenoord kreeg daarna kans na kans.'

De Klassieker die op 2 maart 2014 werd gespeeld, leverde Veltman de beste herinnering op aan de confrontaties met de aartsrivaal. 'We hadden net daarvoor slechte resultaten behaald tegen Red Bull Salzburg (Europa League, red.). In De Kuip kwamen we weliswaar op achterstand, maar we wonnen met 2-1 door een doelpunt van mij (foto). Toen ik die goal maakte, was het helemaal stil in het stadion.'

Veltman moet het woensdag in het hart van de defensie zonder zijn vaste partner Jairo Riedewald doen. De linksbenige verdediger krijgt van trainer Frank de Boer rust in de bekerwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.