Veerman: 'Mijn spel kan nog zeker vijftig procent vooruit'

Reacties

Door het snelle uitvallen van Mitchell Te Vrede kreeg Henk Veerman bij SC Heerenveen de kans in de spits tegen PSV (1-1). 'Ik denk dat ik tevreden mag zijn', blikte hij terug op zijn optreden.

Veerman: 'Mijn spel kan nog zeker vijftig procent vooruit'

Veerman speelde veel in de voorbereiding van de Friezen, maar door de komst van concurrenten Luka Zahovic en Te Vrede zag zijn situatie er vlak voor de competitie ineens anders uit. Maar Te Vrede greep ineens naar zijn lies, waarna Veerman al in de elfde minuut mocht invallen. 'Toen dacht ik: Nu moet ik er wel staan', zei hij voor de camera van FOX Sports.

De Volendammer was te spreken over zijn eigen optreden, al werd het volgens hem moeilijker toen PSV in de hoop iets te forceren meer lange ballen op Luuk de Jong ging spelen. De belangrijkste actie van Veerman was een verdedigende, toen hij een bal van de lijn kopte. 'Erwin Mulder riep: Los! Maar ik denk niet dat je dat kunt gokken. Als je hem laat gaan en hij gaat erin, gaan de beelden de wereld over.'

Zaterdag (19.45 uur) neemt Heerenveen het op eigen veld op tegen PEC Zwolle, de wedstrijd waarin hij vorig seizoen als invaller met een prachtig stiftje scoorde (4-0). 'Ik denk dat ik vorig jaar heb laten zien dat als ik vertrouwen krijgt, mijn spel nog zeker met vijftig procent vooruit kan.'

Heerenveen verzamelde in de eerste drie wedstrijden vijf punten, evenveel als landskampioen PSV. Veerman kwam tot twee invalbeurten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.