Lodeweges: 'Punt tegen PSV is verdiend'

Reacties

Trainer Dwight Lodeweges zag SC Heerenveen met een 1-1 gelijkspel tegen PSV de ongeslagen status behouden in het nog prille seizoen. Niet onterecht, zo vond de coach.

Lodeweges: 'Punt tegen PSV is verdiend'

'Het ging beide kanten op, ik vond het op het laatste kwartier na een gelijkwaardige wedstrijd. Het was voor het publiek heel aardig om te zien door snelle schakelmomenten', analyseerde Lodeweges na afloop in gesprek met de NOS.

De trainer zag dat het spel van zijn ploeg bij vlagen te gehaast was. 'Soms moet je de bal ook houden. Als je dat niet doet, dan loop je te veel door het te snelle balverlies. We hebben vanuit onze eigen speelwijze gespeeld en dan kun je tegen PSV aardig aan het voetballen komen', vervolgde de trainer voor de camera van FOX Sports.

Heerenveen opende het seizoen met een 3-1 zege op De Graafschap en speelde vervolgens met 1-1 gelijk op bezoek bij FC Utrecht. Na het punt tegen PSV nemen Lodeweges en co voorlopig de zesde plaats op de ranglijst in.

Pittige wedstrijd
Caner Cavlan tekende door een strafschop te benutten voor de enige Friese treffer van de avond. De linksback was tevreden over zijn optreden, vertelde hij bij FOX Sports. 'Het was een pittige wedstrijd, maar volgens mij is Luciano Narsingh er niet echt doorgekomen. Er had meer ingezeten, maar ik kan leven met het gelijkspel', aldus de doelpuntenmaker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.