Veerkracht helpt Heerenveen ook tegen Utrecht aan punt

SC Heerenveen heeft ook tegen FC Utrecht laten zien over veerkracht te beschikken. Het leverde de Friezen een volgend punt op (2-2).

SC Heerenveen mocht zich vorige week gelukkig prijzen met het 2-2 gelijkspel bij AZ. Zes dagen later was Vrouwe Fortuna de Friese formatie beduidend minder goedgezind, waarbij Jerry St. Juste een hoofdrol had.

De verdediger veroorzaakte na ruim een half uur een strafschop door onreglementair een einde te maken aan een individuele actie van Yassin Ayoub. Op de beslissing van scheidsrechter Jeroen Manschot FC Utrecht een strafschop toe te kennen viel niets af te dingen. Sébastien Haller klaarde de klus vanaf elf meter beheerst.

Vier minuten later speelde St. Juste opnieuw een cruciale rol in het volgende succes van FC Utrecht. De verdediger van SC Heerenveen moest constateren dat de bal na een schot van Bart Ramselaar via zijn been langs keeper Erwin Mulder in het Friese doel verdween.

Daarmee was in een tijdsbestek van vijf minuten de hoopgevende start compleet teniet gedaan. Luciano Slagveer had in de twaalfde minuut de score namens de thuisploeg geopend. De aanvaller prikte de bal binnen nadat die pardoes voor zijn voeten was gekomen.

De productieve minuten van FC Utrecht werkten nog tot in de tweede helft door bij SC Heerenveen. Het duurde tot aan kwartier na rust voordat de ploeg van trainer Jurgen Streppel tekenen van herstel toonde. In de 69ste minuut volgde de beloning met de gelijkmaker van Reza Ghoochannejhad, die van dichtbij binnentikte na mistasten van keeper Robbin Ruiter. Manschot wees de claims van FC Utrecht, dat een overtreding van St. Juste had gezien, van de hand.

Beide ploegen slaagden er niet in de wedstrijd alsnog in hun voordeel te beslechten. Met name SC Heerenveen ontbeerde het geluk in de slotfase om alsnog de volle winst te pakken. FC Utrecht kon zodoende het eerste punt bijschrijven, waar SC Heerenveen het seizoen begonnen is met twee remises.