FC Utrecht hoopt goede 'vrijdagvorm' door te trekken

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor SC Heerenveen en FC Utrecht, die vrijdag de tweede speelronde in gang schieten.

FC Utrecht hoopt goede 'vrijdagvorm' door te trekken
Speelronde: 2
Aftrap: vrijdag 12 augustus, 20.00 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

SC Heerenveen opende het seizoen afgelopen week met een 2-2 gelijkspel tegen AZ, terwijl FC Utrecht in eigen huis met 1-2 verloor van PSV.

• Het wordt, in het kader van de Eredivisie, de 25ste ontmoeting tussen SC Heerenveen en FC Utrecht in Friesland. De thuisploeg kwam vijftien keer tot winst en de bezoekers triomfeerden viermaal.

• Tijdens de eerste speelronde was SC Heerenveen het team dat de meeste overtredingen maakte, namelijk twintig. Toeval of niet, afgelopen seizoen was Willem II de club die het vaakst werd teruggefloten: 520 keer. De toenmalige coach van de Tilburgers, Jurgen Streppel, is nu werkzaam bij SC Heerenveen.

• Het is inmiddels al negen maanden geleden dat SC Heerenveen voor eigen publiek de 'nul' hield. Dat gebeurde op 28 november 2015 tegen Roda JC Kerkrade (3-0 winst).

SC Heerenveen speelde vorige week met 2-2 gelijk bij AZ.
SC Heerenveen speelde vorige week met 2-2 gelijk bij AZ.

Stijn Schaars was afgelopen weekeinde bij zijn competitiedebuut tegen AZ trefzeker voor SC Heerenveen. De laatste speler van de Friezen die in zijn eerste twee Eredivisie-duels het net vond, was Afonso Alves. De Braziliaan deed dat in het seizoen 2006/07.

• Afgelopen seizoen triomfeerde FC Utrecht in al zijn duels (drie stuks) die de ploeg op vrijdag afwerkte. Geen enkele club kwam vaker tot winst op deze dag.

• FC Utrecht is dicht bij het slechten van een historische barrière. De Domstedelingen staan op 98 rode kaarten en kunnen als eerste ploeg in de Eredivisie de kaap van honderd rode kaarten ronden.

• Inclusief de wedstrijden in de play-offs is FC Utrecht al gedurende zeven uitwedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 31 januari 2016, bij FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.