Veel slechte ervaringen Steaua op Nederlandse bodem

Steaua Boekarest mag dan donderdag voor het eerst tegenover Ajax staan, de Roemeense club kan wel bogen op een ruime ervaring met Nederlandse opponenten.

Veel slechte ervaringen Steaua op Nederlandse bodem

De eerste kennismaking met Nederland in 1970 was direct een pijnlijke. In de strijd om de Europa Cup II verloor Steaua Boekarest in Eindhoven met 4-0, om twee weken later op eigen veld een nieuw pak slaag te krijgen (0-3).

Het tweede bezoek aan Nederland was evenmin een fijne ervaring voor Steaua. Onder aanvoering van een weergaloze Romario zette PSV in november 1989 de Roemeense gasten te kijk (5-1).

Pas in 2006 was er het eerste succes van Steaua in Nederland. Op die 3-1 zege bij SC Heerenveen volgden remises tegen FC Twente (0-0) en FC Utrecht (1-1) in 2009 en 2010. Vorig seizoen verloor Steaua weer op Nederlandse bodem. FC Twente was met dank aan Nacer Chadli met 1-0 te sterk. De ruime ervaring van Steaua staat in schril contrast met die van Ajax met Roemeense clubs. Alleen in het seizoen 2009/10 kregen de Amsterdammers te maken met een club uit het Oost-Europese land. FC Timisoara had in de groepsfase van de Europa League de primeur.

De wedstrijd in de Arena eindigde op 17 september in een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel. In Roemenië had Ajax meer succes. Dankzij een treffer van Luis Suarez en Marko Pantelic werd met 2-1 gewonnen bij FC Timisoara.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen