Vardy, Mahrez en Kanté mogelijk Speler van het Jaar

Reacties

Jamie Vardy, Riyad Mahrez en N'Golo Kanté maken naast het kampioenschap met Leicester City ook kans op een prestigieuze persoonlijke prijs. Het trio is door de spelersvakbond genomineerd voor de Speler van het Jaar-award.

Vardy, Mahrez en Kanté mogelijk Speler van het Jaar

Harry Kane (Tottenham Hotspur), Mesut Özil (Arsenal) en Dimitri Payet (West Ham United) zijn de andere drie genomineerden voor de prijs, zo maakte de Professional Footballers' Association woensdagmiddag bekend. De afgelopen drie jaar ging de award naar achtereenvolgens Gareth Bale, Luis Suárez en Eden Hazard. Nog nooit werd een speler van Leicester verkozen tot Speler van het Jaar, voor West Ham United zou het ook een primeur zijn.

De nominatie van het Leicester-drietal is niet meer dan logisch te noemen. Vardy is met 21 doelpunten na Kane de topscorer van de Premier League en bereidde bovendien zes doelpunten voor, Mahrez was met zestien doelpunten en elf assists even belangrijk. Op het middenveld is Kanté met zijn eindeloze energie de motor van The Foxes. Sir Alex Ferguson noemde de Fransman al 'met afstand de beste speler van de Premier League', terwijl Chelsea-aanvoerder John Terry juist Mahrez aanwees.

Bij de nominaties voor de award voor beste talent zitten geen Leicester-spelers. Harry Kane won de prijs vorig jaar en lijkt ook nu weer de gedoodverfde favoriet, al heeft hij geduchte concurrentie van ploeggenoot Dele Alli. Ook Ross Barkley en Romelu Lukaku (beiden Everton), Jack Butland (Stoke City) en Philippe Coutinho (Liverpool) verdienden een nominatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.