Varane kopt Frankrijk langs grote sta-in-de-weg Isaksson

Reacties

Vier dagen na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Albanië heeft Frankrijk wel van Zweden gewonnen: 1-0. Les Bleus hadden dankzij de reddingen van Andreas Isaksson lange tijd grote moeite het net te vinden, totdat Raphaël Varane zijn debuut als aanvoerder van de Franse nationale ploeg bekroonde met de winnende treffer.

Varane kopt Frankrijk langs grote sta-in-de-weg Isaksson

Frankrijk had zich eerder dit kalenderjaar juist nog gepresenteerd als makkelijk scorend elftal. Zo kregen op het WK Honduras (3-0) en Zwitserland (5-2) een pak slaag, waren in aanloop naar dat toernooi de oefeninterlands tegen Noorwegen (4-0) en Jamaica (8-0) ook al goed voor veel Franse goals en deed de ploeg van bondscoach Didier Deschamps bij de start van de oefencampagne voor het EK 2016 in eigen land van zich spreken.

De oefenzeges op Portugal (2-1) en Armenië (3-0) kregen in Marseille een vervolg, maar tegen het zonder Zlatan Ibrahimovic grotendeels weerloze Zweden kostte dat grote moeite. Totdat Varane, wegens de reservebeurt van doelman Hugo Lloris al op 21-jarige leeftijd aanvoerder, in de 84ste minuut raak kopte, had de Zweedse doelman Andreas Isaksson (ex-PSV) een Franse treffer keer op keer voorkomen.

Karim Benzema kreeg twee minuten na de goal van Varane nog een uitgelezen mogelijkheid de score verder op te voeren, maar de spits van Real Madrid schoot hoog over vanaf de strafschopstip. En dat terwijl de in het verleden veelvuldig bekritiseerde Benzema dit jaar ook in het Franse shirt eindelijk op stoom raakte getuige zeven doelpunten in 2014. Door de zege op Zweden besluit Frankrijk het kalenderjaar met slechts één nederlaag, die tegen Duitsland in de kwartfinale van het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.