Vanenburg toch weg bij 1860 München

Gerald Vanenburg heeft na de degradatie van 1860 München besloten om zijn dienstverband bij de club toch niet te verlengen. Onmiddellijk na zijn aantreden bij die Löwen liet hij nog weten óók bij degradatie trainer te zullen blijven.

Vanenburg toch weg bij 1860 München

De oud-international, die vijf wedstrijden geleden het technische roer bij 1860 overnam in een uiterste poging om de club voor de Bundesliga te behouden, deelde zijn beslissing zondag mee aan voorzitter Karl Auer en technisch directeur Dirk Dufner. Vanenburg gaf het feit dat hij afgelopen week werd toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal als voornaamste reden van zijn opstappen aan.

'Ik wil mijn in Nederland mijn A-diploma gaan halen, en dat zal zeer veel tijd in beslag gaan nemen', liet de aankomend trainer weten. 'Voor deze club is het echter belangrijk met een trainer in zee te gaan die dag en nacht voor de club beschikbaar is.'

Gerald Vanenburg werd vijf wedstrijden geleden de nieuwe trainer van 1860 München, waar hij Falko Götz opvolgde. Succesvol was hij echter niet bepaald: hij pakte in die vijf duels met zijn ploeg slechts twee punten.

Bekijk hier al onze video's