Van Wolfswinkel: 'Was een beetje domme actie van me'

Athletic de Bilbao maakte een einde aan het Europese avontuur van Ricky van Wolfswinkel. De spits kon leven met de uitschakeling van zijn Sporting Lissabon.

Van Wolfswinkel zag persoonlijk in de tiende minuut zijn hoop op de finale van de Europa League al vervliegen. Voor een overtreding op Fernando Amorebieta kreeg hij een gele kaart die, gelet op eerder in het toernooi verzamelde kaarten, een automatische schorsing betekende voor een eventuele eindstrijd. 'Het was een beetje domme actie. Ik moest toch doorgaan voor de ploeg, scherp blijven.'

De aanvaller deed dat met verve en onderstreepte zijn inzet met de gelijkmaker op slag van rust. Maar een succes in Baskenland bleek te hoog gegrepen voor Sporting Lissabon, dat in de slotfase door een treffer van Fernando Llorente werd uitgeschakeld (3-1).

Van Wolfswinkel kon leven met het resultaat. 'Jammer dat we in de tweede helft zo zwak voetbalden, er was nauwelijks opbouw. Dan heb je ook geen recht van spreken', zei hij tegen RTL7. 'We hebben een fantastische weg afgelegd en waren er dichtbij, maar ik moet eerlijk zijn: Bilbao speelde beter, zeker in de tweede helft.' Foto: VI Images