Van Wolfswinkel voelt geen druk: 'Op deze dag gewacht'

Ricky van Wolfswinkel heeft in zijn eerste competitiewedstrijd voor Norwich City indruk gemaakt. De aanvaller hielp zijn ploeg tegen Everton aan een 2-2 gelijkspel met een fraaie kopbal en kijkt tevreden terug op zijn eerste duel in de Premier League.

Van Wolfswinkel voelt geen druk: 'Op deze dag gewacht'

'Vanaf het moment dat ik hier getekend heb, keek ik uit naar deze dag. Hier heb ik op gewacht', verwijst hij in de Engelse pers naar het duel van zaterdag. 'In een vol stadion voor Norwich spelen.'

Waar in Engeland nog met gefronste wenkbrauwen werd gereageerd op de transfer, ter waarde van liefst tien miljoen euro, zorgt dat niet voor extra druk bij de Nederlander. 'Nee, ik voel helemaal geen druk. Het geeft me juist motivatie. Ik wil alleen maar mijn best doen voor de ploeg.'

Overigens onthulde de oud-spits van Vitesse en FC Utrecht een goede bekende om raad te hebben gevraagd. 'Voordat ik tekende heb ik bij de nationale ploeg raad gevraagd aan Robin van Persie. Hij vertelde dat Norwich een goede indruk op hem had gemaakt in het laatste seizoen.' De Oranje-aanvoerder verloor vorig seizoen met Manchester United op bezoek bij Norwich met 1-0.

Eer
Van Wolfswinkel had zaterdag door zijn basisplaats samen met Maarten Stekelenburg (Sunderland-Fulham 0-1) de eer zich de 99ste en honderdste Nederlander in de Premier League te mogen noemen.

Later kregen zij opvolging van Leandro Bacuna (die inviel bij Aston Villa dat Arsenal met 3-1 versloeg) en Marco van Ginkel, die zondag zijn competitiedebuut voor Chelsea maakte tegen Hull City (2-0). Erik Pieters was bij Stoke City zaterdagmiddag al de 98ste landgenoot die actief was op het hoogste Engelse niveau. Hij verloor met zijn ploeg met 1-0 bij Liverpool.

In de Premier League kan Leroy Fer bij Norwich in de komende speelronde Nederlander nummer 103 worden. Hij zat een in de Eredivisie opgepikte schorsing uit tijdens het duel met Everton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen