'Van Wolfswinkel mag best wat egoïstischer worden'

Reacties

Na een half jaar als speler van Norwich City staat de teller van Ricky van Wolfswinkel pas op dertien competitieduels en één schamel doelpunt. Toch is manager Chris Hughton er zeker van dat de Nederlandse spits zal slagen.

'Van Wolfswinkel mag best wat egoïstischer worden'

Met een transfersom van tien miljoen euro werd Van Wolfswinkel afgelopen zomer de duurste speler aller tijden van Norwich, dat hem overnam van Sporting Lissabon. 'Door dat geldbedrag rust er druk op zijn schouders', aldus Hughton over de spits die op 17 augustus voor het laatst scoorde.

De verwachtingen bij Norwich van Van Wolfswinkel zijn enorm, want namens Sporting maakte hij in twee seizoenen verspreid over alle competities liefst 42 goals. Hughton denkt dat de ex-speler van FC Utrecht en Vitesse zich soms geforceerd wil bewijzen. 'Misschien verricht hij iets te veel werk op delen van het veld waar hij niet zou moeten zijn. Het zou hem geen kwaad doen als hij meer aan zichzelf denkt en egoïstischer wordt in de zestien', vervolgt de manager.

Toevalsdoelpunt
'Het zit Ricky dit seizoen natuurlijk niet mee. Hij moest zich aanpassen aan een nieuwe competitie, maar liep al snel een blessure op die hem drie maanden zoet hield', gaat Hughton verder. 'Als hij fit was gebleven, zou hij op dit moment volledig op stoom zijn geweest. Dat weet ik zeker. Ricky is een zelfverzekerde jongen die altijd doelpunten heeft gemaakt.'

Mede door het gebrek aan doelpunten van Van Wolfswinkel is Norwich een van de minst scorende clubs uit de Premier League. The Canaries maakten pas achttien doelpunten in 22 wedstrijden. Alleen Sunderland (zeventien) en Crystal Palace (veertien) zijn minder productief dan Norwich, waarvan de clubtopscorer Gary Hooper pas vijf doelpunten maakte. 'Natuurlijk maken we ons zorgen, maar een toevalsdoelpunt kan alles veranderen. Ricky en Gary zijn het scoren niet verleerd. Zolang ze hard blijven werken, komen de doelpunten vanzelf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.